Tatil bir geldi!... Pir geldi....

Tatil bir geldi!... Pir geldi....

Erdek ve Adalar'da tatilini geçirmek isteyen binlerce kişi araçları ile geldikleri Erdek'te trafik durma noktasına geldi.

Erdek ve Adalar'da tatilini geçirmek isteyen binlerce kişi araçları ile geldikleri Erdek'te trafik durma noktasına geldi.

15 Haziran Cumartesi, bugün itibarı ile başlayıp 24 Haziran Pazartesi günü sona erecek Kurban Bayramı yurdun dört bir tarafındaki sayfiye yerlerinde olduğu gibi Erdek ve Adalar'da da izdihama neden oldu.

Yoğun trafik akışı nedeni ile Erdek'te araç seyri durma noktasına geldi. Araçların park edecek alan bulmakta güçlük çektiği Erdek'e giriş yapan araçlar genelde  34, 16, 06 ve 26 dan oluşuyor. 

Adalara sefer yapan gemilerin biri gidiyor, birisi geliyor, Boş gelen gemiler dolu dolu adalar seferi için limandan ayrılıyor.

Erdek ve adalardaki yoğunluğun ilk olumsuzlukları da gözlenmeye başladı. Çöp konteynırları çok seri dolmaya başladı, temizlik ekipleri full tıme mesai vermesine rağmen yetişmekte güçlük çekiyor.

Marketler aynı şekilde, daha ilk günde kasa önlerindeki yığılmalar Erdek'in zor bir tatil süreci geçireceğinin göstergesi oldu.

Plajlar halkındır…

İlçe Kaymakamlığı tarafından Bayram tatili öncesinde alınan önlemler etkisini gösterdi, Kaymakamlık can ve mal güvenliği yanı sıra Erdek ve çevresine tatil için gelecek vatandaşları işgalsiz bir kumsalda tatil yapmaları için tüm işletmelere tebliğ gönderdi.

Tebliğ'de “sahil ve kumsal kamuya aittir. işgal edilemez!…” denildi. Bazı, işletmelere kumsalda bulunan çadırları söktürüldü.

Uzun yıllar sonra hava koşullarının da tatilcilerin isteği doğrultusunda seyrederek sıcaklığın 30 cc yi aşması Erdek'te elektrik ve su kesintisi meydana gelmemesi için ilgili UEDAŞ ve BASKİ ekipleri 7/24 mesaide, Fırınlar 7/24 tam kapasite üretimde



Anahtar Kelimeler: Tatil geldi!... geldi....
  • Cumartesi 32.9 ° / 17.3 ° Güneşli
  • Pazar 34.5 ° / 15.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 34.9 ° / 14.2 ° Güneşli