Tatlısu'da 30 Ağustos'un ruhuna uygun kutlama

Tatlısu

Erdek, Tatlısu Mahallesinde düzenlenen 30 Ağustos zafer Bayramı programı, Bayramın vatandaşlar tarafından ruhuna uygun coşkuyla kutlandı.

Resmi bayramların programlarına ilişkin kısıtlamalar zamanla halk ilgisinden yoksun kalması, ortam ve atmosfere yönelik bayram kutlamalarının sönük ve ilgisizliği birçok kimseyi karamsar kılmıştı.

Bugün Tatlısu mahallesinde Mahalle muhtarlığı tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer bayramı kutlama programı büyük bir halk katılımı ve coşku ile kutlandı. Birçok vatandaş 30 Ağustos'u ruhuna uygun kutlamanın sevincini yaşarken mahalle muhtarlığı vatandaşların rahat bayram izlemesi için tören alanına sandalye taşıdı.

Yürüyüş seronomisine katılıp bayrak sallayan vatandaşlar, dakikalarca süren yürüyüşün bitmemesi temennisinde bulundu.

Tören alanındaki anıt 'a sunulan çiçeklerde sınırlama yoktu, çiçeği olan çiçeğini anıta sunarak Ataya olan saygısını gösterdi, selamını verdi.

Okul çocuklarının güne dair okuduğu şiirler bugün Tatlısu da bir başka alkışlardı. 30 Ağustos Zafer Bayramının Tatlısu kutlama versiyonunda gözyaşlarına hakim olamayanlar da az değildi. Birçok kimse sınırsız kutlamanın heyecanı ile göz yaşlarını gizleme ihtiyacı duysa da, gözünü silenlerin sayısı az değildi.



Uğurcan ulus
30.08.2024 18:47:18
Emeği geçen herkese ilk başta sayın muhtarımıza aynı zamanda sevgili kayınpederim ve azalarımıza ve en son olarak da Tatlısu halkına katılımlarından dolayı ve harcadıkları emeklerinden dolayı teşekkür ederim Atamiza yakışan ve günün anlam ve önemini taşıyan güzel bir program yaptığı için tatlı su muhtarlığına minnettarlığımı sunarım