Teknolojiye yenilseler de anıları unutulmaz!

Teknolojiye yenilseler de anıları unutulmaz!

Külefli Mahallesi’nde, emekli beden eğitimi öğretmeni Erol Yılgör’ün yaptığı küçük çaplı müze, ilginç tarım, ev alet ve gereçleriyle geçmişe doğru bir yolculuğa çıkarıyor.

Bandırma’ya bağlı eski köy olan Külefli Mahallesi’nde, emekli beden eğitimi öğretmeni Erol Yılgör’ün yaptığı küçük çaplı müze, ilginç tarım, ev alet ve  gereçleriyle geçmişe doğru bir yolculuğa çıkarıyor.

Yılgör’ün oğlu, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metehan Yılgör, bizlere babasının, Külefli’deki evlerinde özenle bir araya getirdiği, artık nostaljik araç-gereçlerle ilgili bilgi verdi. 

Babası Erol Yılgör’ün, Balıkesir’e bağlı Savaştepe ilçesinin Karacalar Köyü’nde 1946 yılında doğduğunu, 1968 yılında geldiği Bandırma’da uzun yıllar beden eğitimi öğretmeni olarak görev yaptıktan sonra emekliye ayrıldığını vurgulayarak, şunları söyledi:

“Babam, tarım ile yıllarca hep yakından ilgilendi. Tarımsal üretimler yaptı. Bu odada da tarımda kendisinin kullandığı, artık teknolojiye yenilen tarım araç-gereçlerinin yanı sıra yine artık kullanılmayan çeşitli ev araçları var. Bunların maddi değil, manevi değeri büyük. Bu teknolojiye yenilmiş bu araç-gereçleri biz de özenle korumaya çalışıyoruz.” ÖNDER BALIKÇI