TGC “Sosyal Medya Yasa Tasarısı'nın geri çekilmesini istedi

TGC “Sosyal Medya Yasa Tasarısı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, tasarıyla ilgili görüşünü TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’na sundu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti(TGC), “Sosyal Medya Yasa Tasarısı”yla ilgili görüşünü açıkladı. Cemiyet, tasarıyla ilgili görüşünü TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’na sundu.

TBMM’de, 1 Haziran 2022 Çarşamba günü yapılan “Dijital Mecralar Komisyonu” toplantısına davet edilen TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş ve Ankara Temsilcisi Taylan Erten temsil etti.

Toplantıda, TGC raporu hakkında bilgi veren Genel Sekreter Sibel Güneş, şunları söyledi:

“Seçime giderken TBMM’ye torba yasayla getirilen bu tasarı, 22 yasayı ilgilendirmektedir. Tasarı yasalaşırsa basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü ortadan kalkacaktır. Her boyutuyla ağır sansüre neden olacak, yurttaşın habere erişimin engelleyecektir. Tutuklu gazeteci sayısını artıracak, internet sitelerine, internet sağlayıcılarına ağır para cezaları getirilmesine yol açacaktır. İnternet sitelerine ceza verildiğinde, o sitede çalışan gazetecilerin de basın kartları iptal edilecektir. Bu tasarının yürürlüğe girmesi durumunda iktidarın hoşuna gitmeyen her haber için dezenformasyon denilerek ceza istenecektir. İnternete erişimin insan hakları içinde yer aldığı açıktır. Dezenformasyon sorunu ile ilgili olarak hazırlandığı vurgulanan tasarının ağır cezalandırma mekanizmasına dönüşmemesi için şimdiden gerekli önlemler alınmalıdır diye düşünüyoruz. Düzenlemenin genişliği ve belirsizliği göz önüne alındığında madde, bu haliyle geri çekilmeli ve kamuoyunda yeniden tartışmaya açılmalıdır.”



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı