Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi(BANÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayrettin Tekümit, fakülte hakkında bilgiler verdi.
ÖĞRENCİLERİMİZ İSTANBUL’DAN DÖNDÜ
Bandırma Tıp Fakültesi’nin 2020-2021 eğitim-öğretim yılında açıldıktan sonra öğrencilerin, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi binasında eğitim-öğretim görmeye başladıklarını belirten Tekümit, şunları söyledi:
“Halen Çapa’da, 5. sınıfta bulunan 40 öğrencimizin dışında 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerimiz Bandırma’daki binamıza geldiler. Halen Bandırma’da 150 Tıp Fakültesi öğrencimiz var. Gelecek yıl ise Çapa’daki bu öğrencilerimizin de gelmesiyle 1-6. sınıf öğrencilerimizin tümü bizimle birlikte olacak. Fakültemizde 4’ü profesör olmak üzere 90’ın üzerinde temel bilimler ve klinik bölümlerinde görev yapan öğretim üyesi bulunuyor. Bu arkadaşlarımız, aynı zamanda üniversitemize bağlı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde poliklinik başta olmak üzere çeşitli görevler yürütüyorlar. Bu arada öğrencilerimizin de bu hastanede staj görmelerini çok önemsiyorum.”
KURUMSALLAŞMA İÇİN EN AZ 24 YIL GEREKLİ
Ülke genelinde Tıp Fakülteleri’nin kurumsallaşması için en az 24 yıllık bir süreye ihtiyaç bulunduğuna dikkati çeken Dekan Tekümit, “Bu sürecin sağlıklı bir şekilde yürümesi için elimizden gelen çabayı harcıyoruz” dedi.
Tekümit, Covid-19 pandemi döneminin ve bu salgına karşı yapılan aşıların kalp krizlerini artırıp artırmadığı konusundaki bir soruyu da şöyle yanıtladı:
“Bu konuda 9 Ekim’de uluslararası bir rapor yayınlandı. Rapora göre Covid geçirenler için bu riskin olduğu belirtiliyor. Ancak raporda, Covid aşılarının kalp krizinin artmasında bir etkisi bulunmadığına işaret ediliyor.” ÖNDER BALIKÇI