Tosun´dan değerlendirmeler

Tosun´dan değerlendirmeler

Bandırmalı iş adamı Ruşen Tosun: ?Bandırmalılık, çağdaşlık, özgürlük, cumhuriyetçilik ve Atatürkçülük demektir?

Bandırmalı iş adamı Ruşen Tosun, ?Bandırma Manşet?e konuştu.

1948 yılında, Bandırma Sunullah Mahallesi´nde doğan Tosun, öğrencilik ve gençlik yıllarındaki spor yaşamından, siyaset yıllarına, Bandırma´nın geçmişinden geleceğine ilişkin düşünce ve duygularını anlattı.

                   EĞİTİM VE SPOR YAŞAMI

İlkokulu Evyapan´da okuduğunu, ?Karabet? lakabıyla tanınan ilkokul öğretmeni Nizamettin Erkan´ı hiç unutamadığını vurgulayan Tosun, ?Nizamettin öğretmenimiz, bizleri çok iyi birer cumhuriyet çocuğu ve Atatürkçü olarak yetiştirdi? dedi.

/resimler/2019-10/11/2126554404778.jpg

Ardından Bandırma Ortaokulu, Şehit Mehmet Günenç Lisesi ve Bandırma Ticaret Lisesi´nde okuduğunu, son olarak da İstanbul İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi´ni bitirdiğini belirten Tosun, şunları söyledi:

?Şehit Mehmet Günenç ve Ticaret Lisesi´nde okurken okul futbol takımlarının kalesini hep ben korudum. 1965 yılında Bandırmaspor, Marmara ve İdmanyurdu Gençlik kulüplerinin birleşmesiyle kurulduğunda, Özkay Kurtaran´ın yanında takımın ikinci kalecisi bendim. Hiç unutmuyorum, o dönem Bandırmaspor´unantrenörü olan Seracettin Kırklar, bir özel karşılaşmada kalede ilk kez bana görev vermişti ve o maçı 4-1 kazanmıştık. Tabii, o günlerin Bandırmaspor´u çok kaliteli oyunculardan oluşuyordu. Antrenörlüğümüzü yapan Avni Kocaman, Erdoğan Tokol ve Gazanfer Olcayto´yu, başkanımız Hasan Sur´u hiç unutamam. O zamanlar bizim için para hep ikinci planda kalırdı. Bugünün profesyonel futbolunda ise para hep ön planda.?

/resimler/2019-10/11/2127286280838.jpg

Öğrencilik yıllarında futbolculuğun yanı sıra basketbolu da birlikte yürütür, Ruşen Tosun, o dönemin basketbolcuları arasında Noyan´ı, Ali Ekici´yi, Orhan Ergüneş´i, Özcan Döker´i (Pala Ahmet) ve Ayhan´ı hemen başlarda anımsıyor.

Fenerbahçe Kulübü kongre üyesi olan Ruşen Tosun, hâlen yürüyüş sporu yapıp, günde 4-5 kilometre yürüdüğünü belirtti.

/resimler/2019-10/11/2128115499856.jpg

                                    SİYASET YAŞAMI

12 Eylül darbesinden önce CHP Bandırma İlçe Başkanlığını Seyfettin Ertekin´in yürüttüğünü vurgulayan Tosun, şöyle konuştu:

?Darbenin ardından CHP de kapatıldı. Daha sonraki dönemde ?Halkçı Parti´ kurulunca bu partiye geçtim. Bandırma ilçe başkanımız Fehmi Üretmen´di. Bu partiden sonra kurulan Sosyal Demokrat Halkçı Parti´de(SODEP) siyaset yaptım. Siyaset tabii ki çok kaypak bir zemin. Yaşadığım, ancak burada anlatmayı uygun görmediğim çok ilginç anılarım elbette ki var.?

/resimler/2019-10/11/2128455344525.jpg

                          BANDIRMA, MUTLAKA İL OLMALI

?Bunlara Değer miydi?? isimli bir kitabı bulunduğuna işaret eden Tosun, ?Bu kitabımda eski Bandırma´dan izlenimler aktardım. Geleceğin Bandırmasını da iyi görüyorum. Bilinçli ve çevreye saygılı bir sanayileşme gelmesinin, Bandırma için önemli istihdam kaynağı oluşturacağına inanıyorum. Tabii ki her şeyden önemlisi, Bandırma, artık tüm dinamikleriyle il olmaya odaklanmalı? dedi.

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun´un babası olan iş adamı Ruşen Tosun, 19 Mayıs´ı çok önemsediğinin altını çizerek, ?Ben olsam 19 Mayıs´ı, ?Bandırmalılar Günü´ ilan ederim? derken, şu duyguları yansıttı:

?Bandırmalı olmak kolay değildir. Bandırmalı olmak, cumhuriyetçi ve Atatürkçü olmaktır. Bandırmalı olmak, çağdaşlık, özgürlük ve milliyetçi olmaktır. Bandırma, benim için büyük bir sevdadır. Bandırmalı olmanın ve burada yaşamanın mutluluğunu hiçbir şeye değişmem.?  ÖNDER BALIKÇI

/resimler/2019-10/11/2129128469883.jpg