Trafik müfettişlerinin 70 yaş isyanı!

Trafik müfettişlerinin 70 yaş isyanı!

Fahri Trafik Müfettişleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Halis Kahraman, açıklama yaptı.

Fahri Trafik Müfettişleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Halis Kahraman, açıklama yaptı.

Kahraman’ın açıklaması şöyle:

“Trafik kolluk görevlilerinin bulunmadığı noktalarda, trafik güvenliğinin sağlanması için onlara yardımcı olmak amacıyla Türkiye genelinde vatandaşlar arasından belirlenmiş, kriterlere göre özenle seçilmiş ‘Fahri Trafik Müfettişleri’ denetim görevi yürütüyorlar. 

Bu yıl, geçtiğimiz aylarda yapılan yönetmelik değişikliğiyle fahri müfettişlere 70 yaş sınırlaması getirildi. 

Yaş sınırlaması dolayısıyla görevlerine son verilen müfettişlere vermiş oldukları hizmetler için Türkiye genelinde emniyet müdürlüklerinin trafik denetleme şubesi görevlilerince teşekkür belgeleri veriliyor. 

Merkezi İstanbul’da bulunan Fahri Trafik Müfettişleri Derneği’nin whatsApp gurubu üyesi bir müfettiş, 70 yaş sınırlaması ile görevine son verilmesine ilişkin bu grupta şu paylaşımda bulundu:

“Bugün bir polis memuru beyefendi beni aradı. Fahri Trafik Müfettişi olarak verdiğim hizmetlerim için düzenlenen teşekkür mektubunu getirmek istediğini söyledi. Kibarca, ‘Zahmet etmeyin dedim. Görevim sona erdiği için yazılmış. Benim görevimi yasa verdi, yasa alır. Devlet adına yıllarca bu fahri görevi yaptık, İçişleri Bakanı’nın talimatları ile değil. Kişiyi toplumdan dışlamak, iş göremez konumuna sokmak bir hakarettir. 

71 yaşında devlet yöneten varken, yönetmelik değişikliğiyle 70 yaş üstü müfettişlerin görevlerini sonlandırmak ağrıma gidiyor. Yakışmıyor. 

Kaldı ki Sayın Bakan öğrenciyken, burnu bile kanamasın diye yıllarca emniyet teşkilatında yöneticilik yaptım. Ayrıca yöneticiliğini yaptığım Türkiye Emekli Emniyet Müdürleri Derneği’nin de onursal üyesiyim. Hiçbir karşılık beklemeden yıllarca görev yapmış olan 70 yaş üstü fahri trafik müfettişlerine yönelik bu davranış hiç yakışmadı.”



Nadir Şen
28.08.2024 09:39:00
Bir iki tane fahri trafik müfettişinin yaptığı yanlış uygulama yüzünden 70 yaşındaki müfettişleri aynı kefeye koyarak belgeleri iptal etmek hiç hoş olmamıştır, trafikte yapılan yanlışları görüp te tutanak tutamamak insanı kahrediyor.

Sakin Demir
28.08.2024 11:52:50
İnsan artık bi haddini bilmeli ya... 70 değil 100 yaşına kadar yapın hatta yetmez 120 olsun. Yeterin be abicim düşün yakasından şu milletin... Yok mu torun torban onla ilgilen artık dayı... Bırak milletin canını yakma sevdasını

Selami Tezkan
29.08.2024 12:47:04
Sakin Demir sen bunu devleti yönetenlere niye söylemiyorsun.

Anahtar Kelimeler: Trafik müfettişlerinin isyanı!
  • Pazartesi 26.1 ° / 13.5 ° Güneşli
  • Salı 27.7 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.8 ° / 13.1 ° false