Turizm'i kaynağında öğrendi, Memleketinde uyguladı

Turizm

Birçok STK'nın hayata geçirmeyi düşündüğü Kapıdağ'da Turizmci genç Ballıpınar'da tabuları çoktan yıktı.

Birçok STK'nın uygulamayı hayata geçirmeyi düşündüğü Kapıdağ'da Turizmci genç Ballıpınar'da tabuları çoktan yıktı.

Erdek merkezi ile başlayıp, Ocaklar, Narlı ile gelişen bölge turizmi zaman içinde İlhanlar, Doğanlar, Turan köy ve Tatlısu kendine yeni mecralar açarken Ballıpınar'lı genç girişimci Eray Kırcı imkansızı başardı ve Akdeniz Üniversitesi Turizm fakültesini tamamlanarak bilgi ve birikimini Kafdağı'nın (Kapıdağ) ardındaki köyü Ballıpınar'a taşıdı.

Turizmci genç müteşebbis havası, suyu ve doğası ile eşsiz güzelliklere sahip Ballıpınar vadisinde yetişen tamamen organik Bal, Zeytin, Mor soğan, Kuru fasulye, Yeşil fasulye, Bal kabağı ürünlerini taşıdığı “Ballıpınar Beach” ta adını dünyaya duyurdu.

Turizm diyarı olma noktasında yağı-unu ve şekeri olmasına rağmen bir türlü helvayı yapmayı beceremeyen Erdek'te “Olmaz” denileri gerçekleştirerek tatilcilerin sadece deniz-kum-güneş üçgeni ile sınırlı kalmayıp Ballıpınar vadisinde yetiren organik ürünlerle konuklarının tatil programlarını organik ürünlerle taçlandıran Eray Kırcı, özellikle Turizm'de “olmaz” denilen Kapıdağ'ın öbür yakasındaki hemşerilerine seslendi.

Genç girişimci Eray Kırcı; “Tatilci ne ister!… Temiz bir yatak, Deniz, Kum, Güneş ve organik mutfak sunumları, siz bunları sağladığınız zaman ulaşılmayacak yer yoktur. Gerek eğitim sürecinde, gerekse eğitimin sonrası gerçekleştirdiğim staj'da turizme olan inancım beni köyümün var olan değerlerinin bugün turizmin popüler coğrafyalarında olmadığını gördüm. Bugün Kapıdağ'ın öbür yüzündeki doğallık ve organik nebat dünyanın birçok yerinde yok, Balık soğanı denilen Mor soğan'ın dünyadaki anayurdu Ballıpınar, ihracata hazırlanan Napolyon Kiraz, Yağsız-etsiz yapıldığındaki doğal lezzeti ile tadı damağınızda kalan kuru ve taze fasulye, göç kabilelerinin nesiller boyu tohumunu gittiği diyarlara taşıdığı Bal kabağı, Yeşil ve siyah zeytin, zeytin yağı, dahası mı? adını aldığı Balı, zengin çiçek aromasına sahip Ballıpınar vadisi Kapıdağ doruklarından süzülen Ihlamur, Çam, Karaçalıdan oluşan bitki örtüsü ovada Zeytin, Kiraz çiçeği ile buluşur. İşte bu organik aromadan oluşan Ballıpınar Bal'nı iki elin parmakları kadar olan bal üreticileri üretiyor.

Sınırlı miktarda ürettikleri Ballıpınar Balını umarız gelecek nesiller daha fazla üretme olanağı bulur.” dedi.

KAPIDAĞ'ın öbür yüzünde eşsiz doğa güzelliği ile bakir kalmış organik üretimini deniz-kum ve güneç ile bütünleştiren Ballıpınar 



  • Cuma 35.3 ° / 16.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 32.9 ° / 17.3 ° Güneşli
  • Pazar 34.5 ° / 15.2 ° Güneşli