Turizm`in en büyük tehdidi, sokak terörü

Turizm`in en büyük tehdidi, sokak terörü

Erdek çarşısında bugün yaşanan olay, herkesiz yüreğini ağzına getirdi.

Tatil ve turizm cenneti Erdek`te geçmişte yaşanıp ardında derin izler bırakan olayların çoğu ceviz kabuğunu doldurmuyacak sebeplerden çıktığı bilinmekte.

Küçük kavgaların büyük olumsuzluklar yarattığı günümüzde, özellikle turizm bölgelerinde yaşanması sadece olayın müdailleri değil zaman zaman, sadece küçük kavgaları ayırmak için araya girenlerin canını kaybettikleri bilinmekte.

Özellikle turizm kavramı kuş misali, güvencenin olmadığı yerde var olması mümkün olmayan bir ekonomi denklemi.

İşte bu noktada başta kollu kuvvetleri ve onlara yardımcı olması gereken esnaf kendi aralarındaki küçük hesapların arkasına saklanıp, sokakları büyük olumsuzluklara neden olacak küçük olaylara gebe bırakmaması gerekmektedir.

Bugün Erdek çarşısında yaşanan olayı en az 200 kişi izlemiştir. Bir çok kimse kavgayı ayırmak adına kendisini olayın içine atmasına rağmen, kısa bir sürede olayın müdaili olmaktan kendisini kurtaramamıştır.

İşte bu tip küçük kıvalcımların, büyük alevleri, aklı selim esnafın sağduyulu davranarak yatıştırması, barışçıl çözüm üretmesi yaşamsal kaygı duymadan ticaretini sürdürmeninin teminatıdır.

Erdek esnafı iki gencin kavgasını ayırt etmekyen yosun olmamalı, anlık kızgınlığın galip tarafı olmak gelecek adına kaygı verici olumsuzluklara zemin oluşturmasına fırsat yaratır.

Temennimiz bu iki gencin ailesi yaşanan bu tıravmayı sağlıklı alğılayarak barışçıl çözüm üretmekte gecikmez. 


 



nightwollf
14.08.2013 10:32:06
erdek elden gıtmıss vayyy benım vatanımı yurdumu kurtaran sehıtlere gazılere buyrun durum ortada

yılmaz
15.08.2013 19:08:23
polis uyusunda büyüsün. ama sadece polisin degil belediyelerin zabıtanın herkesi görevi düzeni saglamak. savcıların hakimlerin. ama maalesef türkiye banditler kovboylar ülkesi olmuş. ne kanun ne düzen ne intizam yollar 3. dünya ülkesi gibi.

  • Çarşamba 40.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Perşembe 36.5 ° / 19.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 31.4 ° / 18 ° false