UEDAŞ'ın Enerji hatlarını ağaçlardan arındırma operasyonu, vatandaşlardan Ağaç katliamı olarak algılandı. Konu Edincik'te Eski Belediye binası önünde bulunan 3 acı kestane ile 2 Manolya'nın zamansız ve teknik budana standartlarına uyulmaksızın gerçekleştirilen budama ile yaşandı.
UEDAŞ ilgililerinin Edincik eski belediye önünde bulunan 3 acı kestane 2 manolya için oluşturdukları derinlemesine budama vatandaşların “Kökleseydiniz bari!..” yakıştırmasıyla karşılık buldu.
Edincikliler budamanın mevsimler bir operasyon ve konuya duyarlı uzmanların, budama tekniklerine göre yapılması gerektiği konusunda serzenişte bulunarak böyle gelişi güzel uygulamanın 40 yılın üzerindeki özel ağaçların kurumalarına neden olunduğu kaydedildi.