“Uluslararası Zıpkınla Balık Avı Şampiyonası” başlıyor

“Uluslararası Zıpkınla Balık Avı Şampiyonası” başlıyor

Erdek, tarihinde ilk kez “Avrupa-Afrika Balık Avı Şampiyonası”na ev sahipliği yapacak.

Erdek, tarihinde ilk kez “Avrupa-Afrika Balık Avı Şampiyonası”na ev sahipliği yapacak.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından düzenlenecek şampiyona, 31 Mayıs-1 Haziran 2024 günlerinde düzenlenecek.

Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu’nun (CMAS) etkinli takviminde yer alan organizasyona 19 ülkeden, kadın-erkek 73 sporcu katılacak.

Ocaklar’da kampa giren sporcular 30 Mayıs 2024 Perşembe günü Erdek Cuğra sahil parkı girişinde bir araya gelerek her takım kendi flaması ile hep birlikte Cumhuriyet alanına kortej yürüyüşü gerçekleştirecekler.

Saat 17.00 de başlayacak kortejin Cumhuriyet alanındaki program saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayıp Erdek Kaymakamı A. Atakan Atasoy’un konuşması ve yarışma start’ı vermesi ile son bulacak.

Takımlar 31 Mayıs Cuma günü saat 09.00 da Marmara Adası Topağaç Mahallesi koyunda ilk dalışlarını gerçekleştirecekler. Aynı gün saat 14.00 te son bulacak yarışma ardından Ocaklardaki kamp merkezine dönecek olan takımlar avladıkları balıkları burada bulunan hakem hayatine teslim edecekler.

Takımların 1 Haziran Cumartesi günkü mesaisi yine saat 09.00 da başlayacak ancak bu kez avlanma sahası olarak İlhanlar Mahallesi ile Doğanlar Mahalleleri arasında daha önce tespit edilen bölgede gerçekleşecek.

Yarışmaların 2. Gün süresinin belirlendiği 14.oo te kamp merkezi Ocaklara dönülerek yakalanan balıklar uluslararası hakem heyetine teslim edilecek.

19 Ülkenin katıldığı şampiyonada, Türkiye’den 9 sporcu yarışacak.

2 gün sürecek yarışmalar süresince dalış yapacak sporcuların can güvenliğini görevli Arama Kurtarma Ekipleri sağlayacak.

Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu’nun (CMAS) etkinli takvimine göre 31-Mayıs 01Haziran organizasyona başta Türkiye olmak üzere, Bulgaristan, Cezayir, Danimarka, G. Kıbrıs, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Libya, İspanya, İtalya, İngiltere, İspanya, Karadağ, Norveç, Tunus, Portekiz ve Ukrayna.



  • Salı 34.5 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 34.3 ° / 16 ° Güneşli
  • Perşembe 34.6 ° / 15.1 ° Güneşli