Ünlü Piliç Firmalarına Milyonlarca Dolarlık Ceza!

Ünlü Piliç Firmalarına Milyonlarca Dolarlık Ceza!

Türkiye'de satılan piliç ürünlerinin tamamına yakınını üreten 5 beyaz et üreticisine 1.2 milyar liralık ceza kesildi.

Türkiye'de satılan piliç ürünlerinin tamamına yakınını üreten 5 beyaz et üreticisine 1.2 milyar liralık ceza kesildi.

Ceza alan şirketler arasında Lezita, Beypiliç, Şenpiliç, Keskinoğlu ve Banvit'in yer aldı.

Türkiye'de yaşanan yüksek enflasyon, beyaz et fiyatlarını da inanılmaz boyutlara taşıdı. Peş peşe gelen zamlarla birlikte adeta kırmızı et ile rekabet eder hale gelen beyaz et, vatandaşların ucuz protein ihtiyacının da hayal olmasına neden oldu.

Yaşanan fiyat artışlarına karşın gelirlerini katlayarak artıran beyaz et üreticileri, son günlerde Rekabet Kurumu kararı ile adeta şoka uğramış durumda. Yılın ilk aylarında haklarında inceleme başlatılan Türkiye'nin dev şirketleri, uzlaşma sonucunda 1.2 milyar liralık para cezasını ödemeyi kabul etti.

TÜRKİYE'NİN BEŞ DEVİNE MİLYONLARCA DOLARLIK CEZA

Türkiye'de tavuk ürünleri pazarının tamamına yakınını domine eden 5 şirket hakkında çok sayıda ihlal nedeniyle para cezası kararı alan Rekabet Kurumu'nun Başkanı Birol Küle, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bu soruşturmalardan en kapsamlı olanı, rekabete hassas bilgi değişimi yoluyla Kanunumuzun ilgili maddesinin ihlal edilip edilmediğinin tespiti amacıyla Abalıoğlu Lezita Gıda Sanayi AŞ (Lezita), As Ofis Damızlık Yumurta Yem Gıda San. ve Tic. AŞ (As Ofis), Banvit Bandırma Vitaminli Yem Sanayi AŞ (Banvit), Beypi Beypazarı Tarımsal Üretim Paz. San. ve Tic. AŞ (Beypiliç), CP Standart Gıda San. ve Tic. AŞ (CP), Erpiliç Entegre Tavukçuluk Üretim Pazarlama ve Tic. AŞ (Erpiliç), Gedik Tavukçuluk ve Tarım Ürünleri Tic. San. AŞ (Gedik), Hastavuk Gıda Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret AŞ (Hastavuk), Keskinoğlu Tavukçuluk ve Damızlık İşl. San. Tic. AŞ (Keskinoğlu) ve Şenpiliç Gıda Sanayi AŞ (Şenpiliç) ünvanlı 10 teşebbüs hakkında yürütülen soruşturmamızdır. Lezita hakkında ayrıca nihai satış noktalarının yeniden satış fiyatını tespit ettiği iddiasına yönelik de soruşturma yürüttük." İfadelerini kullandı.



  • Salı 34.5 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 34.3 ° / 16 ° Güneşli
  • Perşembe 34.6 ° / 15.1 ° Güneşli