Susurluk ve çevresindeki ilçelerin Bölgede üretim azlığı ve pancarın ucuza alındığından maliyetlerin fazla olduğundan dolayı çiftçinin ise emeğinin karşılığını alamadığı 2012 yılında üretime kapatılan Susurluk Şeker Fabrikası beş yıldır adeta atıl bir şekilde harabe halinde bekletilmekte idi. Susurluk-Gönen-Manyas Çiftçilerinin Karacabey ve Mustafa Kemal Paşa pancar üreticilerinin ve Ziraat odalarının ısrarlı şekilde siyasilere ve ilgili makamlara Fabrikanın açılması için müracaatları neticesinde siyasi olarak da Balıkesir ve Bölge Milletvekillerinin katkıları ile Susurluk Şeker Fabrikası 11 Eylül 2017 pazartesi günü kalabalık bir katılımcı ile ilk pancarı alarak 2017-2018 yılı üretimine başlatıldı.
Üç aydır bakımı onarımı eksiklikleri giderilen Susurluk Şeker Fabrikası eski işler haline getirilerek 11 Eylül sabahı Balıkesir Valisi Ersin YAZICI ilçeye yeni atanan Susurluk Kaymakamı Osman ATEŞ, Balıkesir Milletvekilleri Mahmut POYRAZLI, Sema KIRCA, Kasım BOSTAN, Susurluk Belediye Başkanı Hüseyin HIZLIOĞLU bölgenin Ziraat Odası başkanları ve kalabalık çiftçi topluluğunun katılımı ile konuşmaların ardından ilk pancar getiren çiftçi Murat SORGUN´a hediyesi verilerek pancarı siloya döktüler. Makineleri çalıştırdılar.
Balıkesir ve Bursa il leri sınırları içinde 8 ilçede beş bölgede 85 köyde 1335 çiftçi ile sözleşme yapılmış olup 35,240 dönüme ekilen pancardan 380 bin ton şeker pancarı işlenecektir. Kamuya ait 25 fabrikada en yüksek pancar veriminin Susurluk Şeker Fabrikasına ait olduğu da bilinmelidir.506 ton pancarın işlenmesi sonucu tahmini olarak 58,400 ton kristal şeker 30,260 ton melas 140,000 ton yaş küspe elde edilmesi beklenmektedir. Bölgemiz de bulunan halkımıza ve çiftçilerimize hayvan üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun temennisin de bulunarak ulusal ve yerel basın olarak desteğimizi sürdürmekteyiz. İbrahim PAMUKÇU- Susurluk