Varnalı’dan gazetecilerle buluştu.

Varnalı’dan gazetecilerle buluştu.

Türkiye Emekliler Derneği Bandırma Şubesi’nin genel kurulu 18 Ağustos Pazar günü yapılacak.

Türkiye Emekliler Derneği Bandırma Şubesi’nin genel kurulu 18 Ağustos Pazar günü yapılacak.

Başkan adaylarından Ahmet Varnalı, yönetim kurulu adayları ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Varnalı, şu açıklamayı yaptı:

“Adım Ahmet, soyadım Varnalı. Çoğunuz beni soyadımdan dolayı Varnalı diye tanırsınız. 2 Haziran 1961 tarihinde, Bandırma’da doğdum. 63 yaşındayım. Tam tamına 63 yıldan beri Bandırma’da yaşıyorum. İlkokulu Süleyman Şeker’de, ortaokulu Bandırma Ortaokulu’nda, liseyi de Endüstri Meslek Lisesi’nde okudum. Çok küçük yaştan beri babamın işi dolayısıyla esnaflık yaptım. Dernekçiliği babamın sayesinde öğrendim. Çeşitli derneklerde gerek yönetim kurullarında veya yöneticilik görevlerinde bulundum. 2007 yılında emekli olup, 2008’de Türkiye Emekliler Derneği Bandırma Şubesi’ne kaydoldum. Mithat Günüç abinin yapılan seçimin ardından vefatından sonra Ahmet Türkmen’in başkanlığındaki denetleme kurulunda ikinci üye olarak görev aldım.”

2,5 YILDA HİÇBİR TOPLANTIYA ÇAĞRILMADIM

“Bu geçen 2,5 yıl içinde, Ahmet Türkmen’in başkanlığındaki yönetim kurulu tarafından hiçbir toplantıya çağrılmadım. Derneğe ne zaman gelsem, başkanın hep sitemlerini dinledim. Önümüzdeki seçim için başkanlığa adaylığımı koymaya karar verdim. Ekibimdeki arkadaşlarla birlikte güzel bir liste çalışması yaptık. Önümüzdeki 3 yıl için tüm üyelerimizden destek istiyoruz.”

YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR

“Seçildiğimiz takdirde ilk işimiz üyelerimizin ikamet adreslerini güncellemek olacaktır. Örneğin ben, 2008 yılında üye olduğum dernekte halen ilk adresim olan Paşabayır’da gözüküyorum. Demek ki görevde bulunan arkadaşlar, bu son 2,5 yıl içinde hiçbir şey yapmamış olacaklar ki, adresleri bile güncelleyememişler. Derneğimiz tarafından çeşitli kuruluşlarla yapılan anlaşmaları üyelerimize anlatamamışlar. Umuyorum ki bu anlaşmalardan birçok üyemizin haberi bile yoktur. Seçildiğimiz takdirde yapılan anlaşmaları gerek telefon gerekse SMS ile üyelerimize bildireceğiz. Taksitle kömür satışlarımız sürmektedir. İhtiyaç sahibi üyelerimizi belirleyerek, kendilerine gerekli kömür ihtiyaçlarını karşılayacağız.

Derneğimizin bütçesini inceleyerek üyelerimize bir lokal yeri arayışına gireceğiz. Bizim de üyelerimizle birlikte oturacağımız bir lokal yerimiz niye olmasın? Bandırma ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerimiz devam etmekte olup, emekli üyelerimizi her ay, kura ile Çanakkale’ye ve şehitlik ziyaretine götürmek istiyoruz. Kurum ve kuruluşlarla görüşülüp, ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yapılacaktır. Derneğimizin kapısı, emekli üyelerimizin dilek ve sorunlarını dinlemek için haftanın 5 iş günü, saat 09-17.00 arasında açık olacaktır. Bunun sözünü de emekli üyelerimize veriyoruz. Eğer bizlere görevi teslim edecek olursanız, göreceksiniz ki, yönetim kurulu arkadaşlarımız ile birlikte bu görevimizi layıkıyla yerine getireceğiz. Kongre ve seçim sürecini üyelerimize gerek telefon gerekse SMS olarak bildireceğiz. Derneğimizin çeşitli kurum ve kuruluşlarla yaptığı anlaşmaları mutlaka ileteceğiz. Derneğimizde şu ana kadar 5065 üye bulunuyor. Bu üyelerimizi tek tek arayarak, aktif-pasif olup olmadıklarını kontrol edeceğiz. Bir başkan adayı gibi ihtiyaç sahiplerine TOKİ’den ev sözü veremiyoruz. Çünkü derneğimizin böyle bir bütçesi yoktur. Yine başka bir başkan adayının vaat ettiği gibi sizleri Bursa, Eskişehir, Ankara, Antalya, Kapadokya ve Edirne’ye götüremeyiz. Çünkü yönetim kurulumuzda bildirdiğimiz aday arkadaşlarımla bizlerin yalan vaat verme söylemimiz yoktur.

Basın toplantısında bu vaatleri veren başkan adayı, son 2,5 yılda bu vaatlerini gerçekleştirememiştir. Yine kentimizde bulunan üniversite öğrencilerimize gıda yardımı yapacağız. Derneğimiz üyelerinin halen kâğıt olan üyelik belgelerini hemen plastik kart olarak değiştireceğiz.”

Başkan adayı Ahmet Varnalı, konuşmasının sonunda yönetim ve denetim kurulu aday listelerini açıkladı.

YÖNETİM KURULU ASIL: Ahmet Varnalı, Gülcan Firol, Necdet Aytekin, Münevver Gökçe, Ahmet Hakan Atabay

YÖNETİM KURULU YEDEK: Ahmet Zeki Özkuş, Tacettin Eroğlu, Ümit Atılganer, Nadi Öngör, Taner Ersöz

DENETLEME KURULU ASIL: Ömer Celalettin Gözükara, Karani Erkul, Mehmet Oğuz

DENETLEME KURULU YEDEK: Sevcan Kasdemir, Emel Işık, İbrahim Bilgin Akalın



Anahtar Kelimeler: Varnalı’ gazetecilerle buluştu.
  • Pazar 32.5 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 16.3 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 20.2 ° / 12.6 ° false