Tarih: 13.10.2024 11:19

Yağlık Zeytin Borsası dolu dizgin

Facebook Twitter Linked-in

Zeytin üreticisinin rekor bir hasat beklentisi yine başka Bahar'a kaldı. Ürün yüklü ağaçlar beklenen su gıdasını bulamadığı için dane gramaj yapmadı..

Müstahsil yeni hasad dönemi için bir taraftan bahçe temizliklerini yaparken diğer taraftan da rüzgarın döktüğü alt yağlık zeytin toplanmasına başlandı. Erdek'te alt yağlık toplanması ile birlikte her yıl olduğu gizi kamyon garajında toplanan yağlık zeytin alıcıları 2024-2025 alım kampanyasını başlattı.

Gerek dalda, gerekse toprağa düşen Zeytin'in henüs beklenen yağ oranına ulaşmadığı Erdek'te 15 tl ye başlayan alt zeytin hafta sonundan itibaren 20 tl ye ulaştı. Daldan sıyırma küçük barem yağlık fiyatı ile 30 tl olarak alıcı buldu.

Erdek'te yeni bir hasat sezonuna girerken elde edilen bilgilere göre bu sezon yağlık zeytin hasadı beklenilenin çok üzerinde olması tahmin ediliyor. Marmarabirliğin belirlediği dane gramajında baş boy ürünün beklentiyi karşılamayacağı görüşünde birleşilirken yağlık Zeytin'in 10 bin tonlara ulaşması, dolayısı ile bu dönem yağ işletmelerinin tam kapasite çalışacağı ve Zeytin yağda piyasa olabildiğine düşmesi bekleniyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —