Yazarlar, son günde de okurlarla buluştu

Yazarlar, son günde de okurlarla buluştu

“Bandırma Manşet”, “Bandırma 3. Kitap Günleri”nin son gününde de yazarlarla sizin için konuştu.

20-26 Eylül 3. Bandırma Kitap Günlerinde stant açan, kitaplarını imzalayan, okurları ile söyleşide bulunan Bandırmalı yazarlar ile tek tek görüştük. Gazeteci Yazar Önder Balıkçı'nın hazırladığı söyleşi programı, Etkinliğin son günü olan bugünde sürdü. Bandırmalı yazarlarımızı daha yakından tanımanıza fırsat yaratacak söyleşileri sizler için hazırladık.

           BİLGE KARADUMAN

1950 yılında, Bandırma’da doğan, 1968 yılı Bandırma Şehit Mehmet Günenç Lisesi, 1972 yılında İstanbul Eğitim Enstitüsü Edebiyat bölümü mezunu olan Bilge Karaduman, 2014 yılında yazdığı “Yasak Sevdalar”, 2016’da kaleme aldığı “Aşktan da Üstün” ve 2018 yılında yazdığı “Tut Elimi Ayşe” isimli kitaplarını imzaladı.

Karaduman, kitaplarında gerçek yaşamdan alınma güçlü kadınları yazdığını belirtti.

              İNCİLÂ ÇALIŞKAN

Bugüne dek 40 kitabı yayınlanan İncilâ Çalışkan, yazarlık serüvenini ev kadınlığı ile birlikte yürüttüğünü belirterek “İyi bir planlama yapınca sıkıntı yaşamıyorum” dedi.

Yazarlığa ilk olarak görev yaptığı 1965 yılında, Dursunbey’de başladığını belirten Çalışkan, 53 yıldan beri yaşadığı Bandırma için de, “Bandırma, özgürlüğün, çağdaşlığın, cumhuriyetin kenti” diye konuştu.

               ŞAİR AHMET ŞAKİR BATU

“Bandırma Manşet”in de köşe yazarları içinde yer alan şair Ahmet Batu, bugüne dek yazdığı beş kitabını okurları için imzalarken, kendisini şiire yönelten, Şehit Mehmet Günenç Lisesi’ndeki edebiyat öğretmeni Türkân Kazancı’yı rahmet ve saygıyla andığını belirtti.

Şiir yazmanın emek ve çaba işi olduğuna dikkati çeken Batu, “Şiir yazmak yetenek işi olduğu kadar kendini yetiştirmekle de ilgilidir. Şiir yazmayı düşünen kardeşlerimiz öncelikle çok kitap okumalı, sözcük hazinelerini geliştirmeli ve Türkçeyi iyi kullanmalıdırlar” diye konuştu.

Batu, en beğendiği şairin Ümit Yaşar Oğuzcan olduğunu sözlerine ekledi.

                     OĞUZ DÜZGÜN

Bandırma doğumlu olup, halen Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Oğuz Düzgün de, 10’un üstünde kitabı bulunduğunu belirtti.

Yazmaya babasının zengin kitaplığından etkilenerek başladığını vurgulayan Düzgün, kitaplarının konularını hayatın içinden aldığını sözlerine ekledi.

                    SERKAN ÖZBEK

Bandırma Haydarçavuş Camii’nin eski imamlarından Hatip Mehmet Hamdi Efendi’nin iki kitabını günümüz Türkçesine çeviren Serkan Özbek de “Bandırma Kitap Günleri”nde yer aldı.

1985 yılında, Manyas’ın Akçaova Mahallesi’nde doğan, Bandırma Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni olan Özbek, “Manyas’ın Hikâyesi” ve “Köy Hekimi” isimli kitapları imzaladı.

                      DERYA AKAR BALCI

Bandırma Yavuz Sultan Selim Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Derya Akar Balcı da imza gününe katıldı.

Yazma serüvenine 2011 yılında başladıktan sonra ilk kitabı 2014 yılında yayınlanan Balcı, şiirlerinin ve kitaplarının konularını yaşanmışlıklardan, yaşamın içinden aldığını sözlerine ekledi.

                  DENİZ TÜZÜN

İstanbul Üsküdar Cumba Kültür ve Sanat Platformu Kurucu Başkanı ve tiyatro oyun yazarı Deniz Tüzün de, imza standında yer aldı.

Şiir yazmaya, şiir okuyarak başladığına işaret eden Tüzün, “Ülkemizde tiyatro yazarı sayısı çok az. Bu alanda bir boşluk var. Bu alanda da çalışmalar yapıyorum” dedi.  ÖNDER BALIKÇI