Tarih: 23.10.2024 09:39

Ye babam, ye....

Facebook Twitter Linked-in

Bandırma’da bugüne kadar görülmeyen çoklukta torik balığı avlandı. Bandırma “Yağmur Denizim 10” adlı balıkçı teknesi tarafından palamut balığı için atılan ağlar torik balıklarıyla doldu. 

Tatlısu açıklarında avlanan ve tahminen 1200-1300 çift olduğu görülen torik balığı akını köpük kasalara buzlanarak İstanbul’a sevk edildi.

Tekne sahiplerinden Erdem Gören ,”Şimdiye kadar palamut bolluğu yaşanmıştı ama bugün ilk kez bu kadar çok torik ağlarımıza takıldı. Biz avlayan taraftayız nerede satılacağını bilemeyiz ama tahminen İstanbul’a gönderilecek” dedi. 

25 yıllık balıkçı olan Sezgin Acar da, “Bandırma’da bugüne kadar 1300-1400 çift bu bollukta torik tutulmadı. Tanesi 5-6 kilo geliyor” dedi ve devamını beklediklerini söyledi. 

Bandırma Balık Halinde Torik sevkiyatı tamamlanırken ardından gelen Çakıcı Reis, Kibar Kaptan ve Pırlanta tekneler ise havuzları silme Palamut ile dolu olduğu görüldü.

Teknelerin yanaşıp palamar bağladığı Hal’de bir birini takip eden ısı yalıtımlı ve havalandırmalı Frigorifik kamyonlar imece usulü köpük kazalara buzlanan 20 bin çift Palamutu yülüyerek yurdun çeşitli noktalarına sevk ettiler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —