YEMMAK hız kesmiyor

YEMMAK hız kesmiyor

YEMMAK, ülkemizin içinde bulunduğu büyük ekonomik krize rağmen hız kesmeden üretimini sürdürüyor.

YEMMAK, ülkemizin içinde bulunduğu büyük ekonomik krize rağmen hız kesmeden üretimini sürdürüyor.

YEMMAK Teknik Müdürü ve ortağı Nihat Yazıcı, halen çeşitli ülkelere anahtar teslimi başta yem fabrikası olmak üzere çeşitli fabrika ve makine ihracatlarının sürdüğünü, ayrıca ülke içinde de satış yaptıklarını belirtti.

Son dönemlerde 46 ülkeye kedi-köpek mamasıyla ilgili makine ihracatı yaptıklarını vurgulayan Yazıcı, şunları söyledi:

“Özellikle pandemi döneminde kedi-köpek mamasıyla ilgili makine talebi çok arttı. Bu arada çiftlik balıkçılığı da ülkemizde olduğu gibi tüm dünyada çok gelişti. Ülkemizden ABD’ye kadar uzanan çiftlik balığı çupra ve levrek ihracatı var. Bu çiftliklerde yem olarak genellikle beyaz et tesislerinden çıkan atıkla kullanılıyor. Bu atıklar, rendelik denilen makinelerden geçirilerek balık yemi yapılıyor. Biz de ayrıca balık yemi ile ilgili makineler yapıyoruz. Halen İran’dan Türkiye’ye kemik unu geliyor. Çiftlik balıkçılığında tavuk tüyü de önemli bir ptotein kaynağı.”

YEMMAK’ın halen 250 dolayında çalışanı bulunduğunu belirten Nihat Yazıcı, “Ayrıca taşeron çalışanlarımız da var. Onlar yurt içinde tesislerimizin montajını yapıyorlar. ‘Süper Vizör’ dediğimiz arkadaşlarımız da yurt dışındaki montaj çalışmalarına giderek, orada lokal çalışanlara montajları nasıl yapmaları gerekenleri anlatıyorlar.”

Yazıcı, bir süredir ihracat yapmadıkları Suudi Arabistan’da da yeniden “odun paleti” makinesiyle girdiklerini belirterek, “Rusya’ya yem ve atık geri kazanma tesisleri kuruyoruz. Yine Türki Cumhuriyetlere de aynı tesisleri kurarak ihracatımızı sürdürüyoruz” dedi.  ÖNDER BALIKÇI 



Anahtar Kelimeler: YEMMAK kesmiyor
  • Cuma 22.4 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 23.7 ° / 15.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 24.8 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı