Tarih: 13.02.2019 12:22

Yeni diyaliz ünitesi ve anjiyo bölümü hizmete girecek

Facebook Twitter Linked-in

Bandırma Devlet Hastanesi yeni atılımlara hazırlanıyor.

Hastanenin yeni analiz ünitesi, ek binada hizmete girmek için gün sayıyor.

Hastanenin başhekimi Etem Karpuz, bir süredir uygulanan ?tasarruf tedbirleri?nin kaldırıldığını belirterek şu bilgiyi verdi:

?Yer ile ilgili olarak küçük bir teknik problem vardı. Bunu da belediyemizle birlikte çözmek üzereyiz. Diyaliz ünitesini, tek katlı ek binamıza taşımamızın ardından hastanemizin acil servis bölümü şu andakinin dört katına çıkacak ve çok rahatlayacağız. Buna paralel şekilde müşahede odalarımızdaki yatak sayısı da önemli ölçüde artacak. Projemizin bir hafta içinde onaylanıp, ihale aşamasına gelmesini bekliyoruz. Ünitemizin hizmete girmesinin ardından 30 hemodiyaliz makinesi ile 150 dolayında hastaya, iki seans hizmet verebileceğimizi tahmin ediyoruz.?

Başhekim Karpuz, hâlen, ülkemizdeki kamuya ait sağlık kuruluşları içinde 3 seans diyaliz hizmeti veren tek kuruluş olduklarını, her gün saat 24.00´e dek hemodiyaliz yaptıklarını belirtti.

/resimler/2019-2/13/1240584208943.jpg

                   HÂLEN 100 HASTA DİYALİZE GİRİYOR

Devlet Hastanesi´nin diyaliz üniversitesi sorumlu hekimliğini hâlen Gamze İçim yapıyor. Bu ünitede çalışması gereken yaklaşık 10-11 hemşirenin sayısı ise atamalarla 6´ya kadar düştü. Hemşire sayısının, hastane yönetimi tarafından artırılması bekleniyor. Hastanede şu anda diyalize giren hasta sayısı 100 dolayında bulunuyor. Bunun dışında gelen hastalar, Bandırma dışındaki hastanelere gönderilmek zorunda kalınıyor.

Hastanede hâlen ruhsatlı 11+1 hemodiyaliz cihazı bulunuyor. Bunun dışında hastaneye ruhsat dışı 6 cihaz daha gönderilmiş bulunuyor.

Bandırma´daki ARCE Diyaliz Merkezi´nin, FETÖ kapsamında kapatılmasının ardından Bandırma Devlet Hastanesi´nin diyaliz ünitesinin yoğunluğu da iyice arttı. Hastane yetkilileri, bu özel kuruluşun kapatılmasının ardından hastanelerinin diyaliz servisine bir günde 80 hastanın gelmesine karşın yine de zorlanmadan hizmeti sürdürdüklerini, bunu Bandırma´ya hissettirmediklerini belirttiler.

Devletin, geçen yıl, vatandaşlara verilen diyaliz hizmeti için Bandırma Devlet Hastanesi´ne 3,5 milyon lira ödeme yaptığı öğrenildi.

/resimler/2019-2/13/1241253272192.jpg

                       YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ YETERSİZ

Bandırma Devlet Hastanesi´nin yoğun bakım ünitesinin yetersiz kalması nedeniyle hastalar, ülkemizin çeşitli yerlerindeki hastanelere gönderilmek zorunda kalınıyor.

Başhekim Etem Karpuz, bunun yalnız kendi hastanelerini kapsamayıp, ülkemizin birçok hastanesinin sorunu olduğunun altını çizerek, şöyle konuştu:

?Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere devletimiz, sağlığa ve karayollarına büyük önem veriyor. Hastanemizin yoğun bakım ünitesinin yetersiz kalması nedeniyle zaman zaman merkezi sisteme girerek, 112 acil servis aracılığıyla hastalarımızı, ülkemizin çeşitli hastanelerine göndermek zorunda kalıyoruz. Bunu tüm hastaneler yapıyor.?

              ANJİYO HİZMETİ BİR AY İÇİNDE BAŞLAYACAK

Başhekim Karpuz, hastanelerinde yeni kurulacak anjiyo ünitesinin de en geç bir ay içinde hizmete gireceğini açıkladı. Projenin bittiğini ve hatlarının döşenme işleminin başlamak üzere olduğuna dikkati çeken Karpuz, ?Artık sona yaklaşıyoruz. Anjiyo ünitemizin en geç bir ay içinde Bandırmalıların hizmetine gireceğini, böylece vatandaşlarımızın, Bursa, Balıkesir, İstanbul gibi kentlere gitmekten kurtulacağını müjdelemek isterim? diye konuştu.   Önder BALIKÇI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —