Yer gök Çomlu kavunu

Yer gök Çomlu kavunu

Karpuz piyasasından sonra Kavun piyasası 'da umduğunu bulamadı.

Erken açılan karpuz piyasası kg. olarak 15-20 tl den tüketiciye ulaşması, nerede ise karpuz başına 150-160 tlleri buldu. Vatandaş 10 kg ın üzerindeki karpuzu almak zorunda kalması, karpuzu kestiğinde ise onu saklayacak büyüklükte dolap rafı bulanmadığı için bir çok yarım karpuz çöpe atılmak zorunda kalmıştı.

Bölge üreticilerinin karpuz hasadına başlaması ile Karpuz'un tarladaki fiyatı 2 tl ye kadar, pazar tezgâhında ise 5 tl'ye kadar düştü.

Kavun ve üzümün çıkması, erken hasat yapamayan karpuz üreticisini iflasın eşiğine getirdi. Bir çok Karpuz üreticisi karpuzunu tarlada bırakarak hayvanların tüketmesine terk ederken, Karpuz'un tezgahlardaki yerini şimdilerde Yeşil Çomlu kavunu aldı.

Yeşil Çomlu'nun havası, suyu ve toprak yapısı nedeni ile emsalleri ile boy ölçüştürülemeyen Nefaseti kısa zamanda kendisini kabul ettirdi ve Çomlu'da kurulan kavun pazarı ile Çomlu kavunun yurdun dört bir yanına ulaştı.

Çomlu kavununun ünlenmesi, pazar payının artması haklı olarak yörenin diğer köylerdeki çiftçilerinin de iştahını kabarttı.

Nitekim, Yeşil Çomlu'da başlayan lezzet durağı öylesine yayıldı ki, Gönen, Manyas, Susurluk ve Karacabey üreticileri de Yeşil Çomlu'nun beyaz lezzetini üretmeye başladılar.

Nefaset'i tutmasa da, “Kavun kavundur” diyerek evine taşıyan tüketici bir kez daha aldatıldı.

Yeşil Çomlu kavun pazarında bugün bir bir alıcı yoktu… Pazara Kavun getiren tüm üreticiler akşama evlerine yine dolu römork le döndüler…

Sorduk!…Bugün kavun piyasası ne oldu diye ?

Yanıt… Kg.'ı 6 ila 8 tl. ama alıcı yok!…

Evet.. bilin diye hazırladık… Pazarda Yeşil Çomlu kavununu tadına bakarak alın…

Yeşil Çomlu kavununu diğer kavunlarda ayıran farkı tadıdır… 



Kerim üngörmüş
1.09.2024 21:34:49
Bayrampaşa halinde kazanıyorlar üreticiler kaybediyor diyor lar yanına vardım yüksek fiyat çekiyor lar. Bı kabzımal geldiğinde ucuza veriyor lar parasını da alamıyor lar Sultanahmet manavı Sultanahmet den İstanbul

Ömer Faruk söğüt
2.09.2024 22:10:26
İstanbul da ortalama 1.8 2 kg gelenleri 50 2.5 3 arası gelenler 75 ₺ dan satıyorlar. Çok severim ama almadım. Kilosu 35 diyor adam. 5 tane ufak boyu 200 ₺ vermedi. Bi çözüm bulup kendileri pazarlamalı

Anahtar Kelimeler: Çomlu kavunu
  • Pazartesi 26.1 ° / 13.5 ° Güneşli
  • Salı 27.7 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.8 ° / 13.1 ° false