Yukarı Yapıcı'da Kiraz Seyranı

Yukarı Yapıcı

Yaşanan olumsuzluklar nedeni ile 4 yıldır yapılamayan Yukarı Yapıcı Kiraz Seyranı, kaldığı yerden devam etti.

Yaşanan olumsuzluklar nedeni ile 4 yıldır yapılamayan Yukarı Yapıcı Kiraz Seyranı, kaldığı yerden devam etti.

Kapıdağ'ın en uç noktadaki yerleşim yerlerinden Yukarı Yapıcı tarımsal istihsali desteklemek amacı ile eski yıllarda ekimi yapılan Kiraz ağaçlarının pazar ürünü yetiştirme noktasından köye canlılık getirecek sosyal bir proje ile 17 yıl önce başlatılan, ancak yaşanan güncel olay ve gelişmeler nedeni son 4 yıldır yapılamayan Kiraz seyranı, 13. kez 'den başlamak sureti ile devamına olanak sağlandı.

Yukarı Yapıcı'nın yeni Muhtarı Süleyman Sacit Yüksel, Yukarı Yapıcı Kiraz seyranının köye büyük bir canlılık yetirip çevre ile sosyal dayanışmayı sağladığını vurgulayarak, “Köyümüzün havasını soluyup suyunu içen birçok misafirimiz, daha sonrada bu ziyaretlerini sürdürerek hareket ve canlılığını koruyor. Bizlerde bu geleneği bizden sonraki nesillere aktarmak için her yıl daha iyi, daha güzelini yapma çabası içindeyiz.” dedi.

Sabah saat 11.00 sularında dolaya başlayan mesire alanı saat 12.30 sularında konuklara etli pirinç pilavı, ayran ve höşmerim tatlısı ikram edildi.

Bandırma halk Eğitim Müdürlüğü Halk dansları topluluğu gösterisi ardından Erdek Orta öğretim okulları güreş takımının katıldığı 40 pehlivanın kol bağlayıp karakucak güreşleri izlendi.

Erdek Anadolu lisesi beden öğretmeni Murat İlgin'in çayıra sürdüğü geleceğin efsane kispetleri yaptıkları çayır güreşi ile şenliğe katılan konukları kendilerine hayran bıraktılar.

Mini güreş turnuvası ardından tur atlayan güreşçilere madalyaları verildi.

Yukarıyapıcı'daki etkinlik daha sonra Erzurumlu sanatçı Ömer Akçay'ın konseri ve şenliğe katılanların müzik ve sanatçıya eşlik etmesi ile son buldu.



Anahtar Kelimeler: Yukarı Yapıcı' Kiraz Seyranı
  • Cuma 35.3 ° / 16.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 32.9 ° / 17.3 ° Güneşli
  • Pazar 34.5 ° / 15.2 ° Güneşli