Zafer Partisi’nde Samet Topaloğlu dönemi

Zafer Partisi’nde Samet Topaloğlu dönemi

Zafer Partisi Bandırma İlçe Başkanlığı’nın 2. Olağan Kongresi’nde başkanlığa Samet Topaloğlu seçildi.

Zafer Partisi Genel Başkan Baş Danışmanı Sedat Timur’un divan başkanlığında gerçekleşen kongre, İlçe Başkanı Gökhan Çoban’ın konuşmasıyla başladı. Çoban, Bandırma Belediyesi’nin önceki başkanı Tolga Tosun döneminde belediyeye temizlik işçisi olarak alınan 22 kişinin halen kadroya geçirilmediğini belirterek, “Şimdiki başkan Dursun Mirza, bu işçileri 6 ay sonra kadrolu yapacağı sözünü vermişti. 6 ay geçti, yapılmadılar. Bu kez bize ‘Yılbaşını bekleyin’ dedi. Bu işin ve başkanın peşini bırakmayacağım” dedi.

Kongrenin ilçe başkan adayı Samet Topaloğlu, yıllardan beri milliyetçi bir ruh içinde hareket ettiğini vurgulayarak, “Zaten partimi her alanda destekliyordum. Göreve getirirseniz, partimizi daha iyi yerlere getirmek için çalışacağız. Sizlerin desteğini bekliyoruz” diye konuştu.

Zafer Partisi Balıkesir İl Başkanı Erhan Ötegen, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un, Anayasa’nın 3. Maddesi’nin değiştirilmesini öne sürerek, “Devletin ülkesi olmaz. Devletin milleti olmaz” şeklindeki sözlerine tepki gösterdi.

Divan Başkanı Sedat Timur, konuşmasına 1990-1997 yılları arasında, Bandırma 6. Ana Jet Üssü’nde pilot olarak görev yaptığını belirterek başladı. Bandırma’nın, yaşamında özel bir yeri olduğunu vurgulayan Timur, ardından siyasi iktidarı eleştirerek, “22 yıllık bu iktidar, ülkeyi her alanda bataklığa sürükledi” diye konuştu. CHP’nin de AK Parti’den farklı bir yapısı olmadığını öne süren Timur, “Her oy çok değerlidir. Çok çalışıp, partimizi iktidara taşımalıyız” dedi.

Daha sonra faaliyet raporu okundu. Raporda partinin kira giderinin 45 bin, gelirlerinin ise 45 bin lira olduğu belirtildi.

Tahmini bütçe ise gelir-gider denk olmak üzere 370 bin lira olarak açıklandı.

Ardından seçime geçildi.

Seçime, Samet Topaloğlu’nun başkanlığındaki tek liste katıldı.

Sametoğlu, Zafer Partisi Bandırma İlçe Başkanlığına seçilirken, yönetim kurulunda ise şu isimlere görev verildi:

Gökhan Özkalan, Serkan Tuzluoğlu, Batuhan Ertürk, Ümit Erdi Kayhan, Mesut Uçar, Niyazi Aslan, Nejatcan Yıldırım, Onurcan Geyik, Furkan Bezirci, Samet Rafet Haritaoğlu, Sevgül Çoban, Sebahattin Erdoğan, Emre Alçiçek, Okan Bezirci

İlçe Başkanlığına seçilen Samet Topaloğlu, kendisine ve yönetim kuruluna seçilen arkadaşlarına gösterilen güvene teşekkür etti.   ÖNDER BALIKÇI