Edremit ilçesinde “Elektrik Piyasası Kanunu ile Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerin Aşılattırılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısına” karşı ilk tepki Edremit’ten geldi. Edremit Ticaret Odasında yapılan ‘Değerlendirme Toplantısı’ sonunda bir sonuç bildirisi yayınlandı.
Edremit ilçesinde Edremit Ticaret Odası toplantı salonunda TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birlik Başkanı Cahit Çetin başkanlığında yapılan toplantıda “Elektrik Piyasası Kanunu ile Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerin Aşılattırılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısına” karşı ilk tepki Edremit’te yapılan ‘Değerlendirme Toplantısı’ ile geldi.
Edremit Ticaret Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birlik Başkanı Cahit Çetin başkanlığında yapılan ‘Değerlendirme Toplantısına’ CHP Balıkesir Milletvekilleri Namık Havutça ve Haluk Ahmet Gümüş, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği Başkanı Cahit İnceoğlu ile Edremit Körfezindeki Ziraat Odası Başkanları katıldı.
Türkiye’nin en önemli zeytin ve zeytinyağı üretim merkezi olan Edremit’te ortak bir değerlendirme toplantısı yapılması sonrası “Elektrik Piyasası Kanunu ile Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerin Aşılattırılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısında” yapılması muhtemel değişikliğin zeytinin idam fermanı olacağı ifade edilerek kanunun geri çekilmesi istendi.
‘DEĞERLENDİRME TOPLANTISI’ SONUÇ BİLDİRGESİ AÇIKLANDI
Edremit Ticaret Odası toplantı salonunda yapılan ‘Değerlendirme Toplantısında’ TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birlik Başkanı Cahit Çetin kanun tasarısına karşı ilk imzayı attı ve toplantı sonunda sonuç bildirisi yayınlandı.
“Biz geçimini zeytincilikten sağlayan, doğasını koruma endişesi taşıyan aşağıda imzaları bulunan kurum temsilcileri ve kişiler,16.06.2014 tarihinde TBMM Başkanlığı’na hükümet tarafından gönderilen Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerin Aşılattırılması Hakkındaki 3573 sayılı Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nı tanımıyoruz. İlgili kanun altı kez değiştirilmek üzere TBMM gündemine gelmişse de her defasında oy birliği ile reddedilmiştir. Buna rağmen ısrarla bir kez daha gündeme getirilmesini maksatlı görerek uygun bulmuyoruz. Kaldı ki zeytincilik yasasının değiştirilmesi Anayasa ve uluslar arası sözleşmelere aykırıdır. Bu nedenle teklifin geri çekilmesini geçimini zeytincilikten sağlayan on milyon yurttaş adına talep ediyoruz” denildi.
ENVER DOLGUN