Tarih: 21.02.2012 21:35

"ZEYTİNLİ HAYVAN BARINAĞI" İNŞAATINA İZİN YOK!

Facebook Twitter Linked-in




________________________________________/ ENVER DOLGUN- EDREMİT
Edremit ilçe Kaymakamlığı öncülüğünde ilçeye bağlı Zeytinli Beldesinde inşaat çalışması başlatılan `Hayvan Bakım Evi` arsasının yeterli olmaması nedeni ile çalışmalar durduruldu.

Edremit ilçe Kaymakamlığı öncülüğünde ilçeye bağlı Zeytinli Beldesi Altnkum Mahallesinde inşaat çalışması başlatılan `Hayvan Bakım Evi` arsasının 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununa aykırı olduğu, Çevre Orman Su işleri Milli Parklar İl Müdürlüğünden gelen heyet tarafından tespit edilerek "Uygunsuzluk Belgesi" verilerek yapım çalışmaları durduruldu.

Edremit Körfezi Belediyeler Birliği`nin (EKBB) Zeytinli Biyolojik Arıtma Tesisleri arazisi üzerine yapılması planlanan 2010 yılı Mayıs ayından itibaren dolgusu çalışmaları devam eden 6 dönümlük arsanın Edremit Çayına çok yakın olması, "Uygunsuzluk Belgesi" almasına neden olduğu açıklandı.

"Bu gün telefonla aldığımız bu haber, hem derneğimiz hem de hayvan severler için üzücüdür. Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte bölgede büyük sıkıntılara neden olan başıboş köpekler de artık ev sahibi olacaktı" diyen ve İlçeye bağlı 6 belediyenin inşaata destek verdiğini açıklayan Kıyı Ege Marmara Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hamdi Kavak, "Çok üzüldüm. Böyle bir karar beklemiyordum. 5199 sayılı Hayvan Hakları Koruma Kanununa istinaden dernek olarak yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde, tüm Belediye başkanları ile birlikte Edremit Kaymakamı Osman Tunç başkanlığında yapılan toplantılarla Hayvan Bakım Evi yapılması çalışmaları başlanmıştır. Bu başlama neticesinde Belediyeler birliğine hazineden verilen arazinin Hayvan Bakım Evi olarak yapılmasına karar kıldılar. Bu arsanın da 5199 sayılı Hayvanları koruma kanununa aykırı olduğu Çevre Orman Su işleri Milli Parklar İl Müdürlüğünden gelen heyet tarafından tespit edildiğinden şu an çalışmalar durdurulmuştur. Dernek olarak bizimde böyle bir beklentimiz vardı. Edremit Körfezinde Geçici Hayvan Bakım Evine acil ihtiyacı olduğundan, Belediye Başkanlarımızın duyarlı davranarak başka bir alanı tahsis etmelerini bekliyoruz" dedi.

Kavak, "Geçici hayvan barınağı yapımı için en az beş-on dönüm civarında bir arazinin yeterli olabileceğini" belirtti.












Orjinal Habere Git
— HABER SONU —