Zeyyat SAYGIN -ARADA BİR

Tarih: 01.11.2016 15:33

?İmparator? gitti!...

Facebook Twitter Linked-in

      Futbolda alınan kötü sonuçlarda faturanın yazılacağı kişi bellidir? Artık siz Teknik Direktör, Antrenör deyin, Hoca ya da ?İmparator? deyin, ne derseniz deyin fark etmez?

     Bandırmaspor 9.hafta sonunda 5 puanda çakılıp kalınca, kadro dışı kalan futbolcuların sayısı dördü aşıp?.Hele hele son Eskişehir maçı buna tuz biber de ekince Bandırmaspor Teknik Direktörü İsmail Ertekin istifa etti?Hoca sade bir bir basın toplantısıyla gitti? Bandırmaspor ´da ?İmparator Dönemi? sona erdi?

        ?Nasıl bir Hoca lazım???.

    Şimdi kulübün telefonları durmadan çalıyordur?? Başkanım! Göreve hazırım!..

?Şu Hoca ile çalışırsan iyi olur!.. ?Filan Hoca´yı kaçırma! Benden söylemesi!...? Sadece Başkanın değil, diğer yöneticilerin, iş adamlarının telefonları da boş durmuyordur?.

     İsimden ziyade Bandırmaspor´a nasıl bir Hoca sorusuna cevap aramak gerekir?.Öyle ya Hocalar da çeşit çeşittir.. Uzun boylusu, kısa boylusu, az göbeklisi, çok göbeklisi vardır?

   Daha daha idman bilgisi iyi olan, oyunu iyi okuyan, futbolcunun psikolojisinden anlayan, rakibe göre ilaç hazırlayan Hocalar vardır? Bütün bu özelliklerin bir Hoca´da bulunması da çok zordur? Yönetimi, taraftarı hatta Basını ikili ilişkilerle tavlamaya çalışan uyanık geçinen çalıştırıcılar bile mevcuttur?.

       Önemli olan ilk yarıyı en az puan kaybıyla bulabilmek?.

      Bu saatten sonra yükleme yapılmaz? Öyle ya ligin 9.haftası.. 17. haftaya kadar 8 hafta var? Yani  kalan 8 maçı en az hasarla atlatmak Bandırmaspor´un birinci amacı olacaktır? Deneyimli, tecrübesine, psikolojik bilgisine inanılan bir Teknik Direktör ´ün bulunması kaçınılmazdır? Tabi çalıştırmış olduğu takımlardaki başarı grafiğine bakmayı unutmadan?

    Antrenman bilgisini yutmuş Löw´ü getiremeyeceğimize, oyun okuması çok iyi olan Sergen Yalçın bize pahalıya patlayacağına göre, şu anda Yılmaz Vural benzeri sporcu psikolojisini yutmuş mentör ağırlıklı bir Hoca, Bandırmaspor´un yaralarına iyi gelecektir?

      Futbolcuların çoğu affedilmeli?

  Futbolcuyu cezalandırmadan önce futbolcuları yanlışa iten nedenler ortadan kaldırılmalıdır? İstanbul´dan gelen bir futbolcu Toki Lojmanlarında nasıl vakit geçirir? Üst Lig´den gelen bir futbolcu Alt Lig´den gelen bir Teknik Adam´la nasıl çalışır? Hangi Hoca´ya, hangi futbolcuya hangi şartlarda ne kadar para ödenir? Prim sistemi sistematik ya da değişken olarak nasıl belirlenir? Bir futbolcunun oyun ve uyum performansı nasıl ölçülür?... Bütün bu sorular Yönetim Kurulu´nun masası önünde beklemektedir?

       İsmail Hoca, Eskişehir maçından önce ?İstifa etmem! Yönetim ile geldim.. Yönetim ile giderim..? diyerek Yönetimin görev süresini de kendi kendine belirleyerek bence erken ve aceleci davranmış  kulüple vedasını kolaylaştırmıştır.. Hocalar sadece kendi görev sürelerini belirleyebilir.. Yönetimlerin değil?.

     İsmail Hoca´ya futbol için değil, insani ilişkileri adına teşekkür edip, bundan sonraki yaşamında başarılar dilemek sanırım hepimizin görevi?

       Bakalım ?İmparator? un boşluğunu Bandırmaspor hangi Teknik adamla nasıl dolduracak? Bekleyip göreceğiz.. Çünkü ?İmparator? gitti?

      Sonunda kazananın Bandırmaspor olması dileği ile?

                                        Zeyyat SAYGIN/ARADA BİR


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —