Bandırmanın yetiştirdiği değerler
AYTEN ÇAĞLAR (1963 Karacabey- ) Ressam

1963 yılında, Karacabey’de doğdu.
Bandırma Ticaret Meslek Lisesi’nden mezun oldu.
Bandırma’nın yetiştirdiği önemli ressamlar arasında yer alıp, halen çalışmalarını Bandırma’daki “Atölye Panormos”ta sürdüren Ayten Çağlar, 39 yıldır resim sanatının içinde bulunup, bunun son 25 yılını, “ustalık dönemi” olarak nitelendirdiği “At Ressamlığı”nda geçirdi. Bu kapsamda, “At, Türk’ün Kanadıdır”projesi kapsamında çalışmalar yapan Çağlar, “At Ressamı” olarak tanınıyor.
Bugüne dek yurt içinde ve yurt dışında 21 kişisel sergi açan ressam Ayten Çağlar, resim yapmaya çok küçük yaşlarda başladığını belirterek, “Çocukluğumda elimden kağıt-kalem hiç düşmezdi. Hep bir şeyler çizerdim” diyor.
Bir dönemler, ülkemizde soyut resimleriyle tanınan Ekrem Kahraman ile çalıştığını vurgulayan Çağlar, şunları söyledi:
“Resim yapmak büyük bir tutku. Resim yaparken her şeyi unutuyor ve adeta yok oluyorum. Hatta aralıksız 10-11 saat bile tuval önünde kaldığım oluyor. 39 yıldan beri kendi kendimle yarıştım. Artık, at resimlerine yöneldim. Annem, çok iyi ata binerdi. Atlar, çok özel hayvanlardır. Atların anatomisi de insanlara benzer. Atlar, ulaşılması güç asaletin simgesi, ihtişam ve gücün birleştiği, sığınılacak, güven verici dostlardır.”
Çağlar, Bandırma’daki iş adamlarının sanat ve sanatçıya daha çok destek vermeleri gerektiğini sözlerine ekliyor.


