Av. Namık HAVUTÇA

Tarih: 09.10.2024 00:13

Ayvalık Provokasyonu Üzerine Düşünceler

Facebook Twitter Linked-in

Sayın Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanımıza Açık Mektup

Son günlerde, özellikle bazı çevrelerin Cumhuriyet ve Atatürk değerlerine karşı kışkırtıcı ve tahrik edici provokatif tutumları ile iç barışımıza yönelik tertipler dikkatle takip edilmelidir. Ayvalık’ta yaşanan provokatif saldırı, birkaç gün önce Atatürk Anıtı önünde “Hilafet İsteriz” sloganlarıyla yapılan İsrail protestosu bahanesiyle ortaya çıkan gösteriler, bu konudaki endişeleri artırmıştır. Bu olaylara karşı hiçbir yetkiliden bir açıklama duydunuz mu? Tam tersine, bazı çevreler “Kemalizmin sonu geldi” diyerek bu gösterileri sosyal medya platformlarında alkışlayarak tahrik etmiştir. Bu tür naralar atanların, bu kitleleri cesaretlendirdiğini ve tahrik ettiğini tahmin etmek zor olmasa gerek. Bu olaylar tesadüfi ve rastgele gelişen olaylar değildir.

Türkiye, son yıllarda 4-5 milyonu legal geçici sığınmacı statüsünde, yaklaşık 5 milyonu ise Suriye’de olmak üzere 10 milyon Suriyeliye bakmaktadır. Araştırmalara göre, ülkemizde ayrıca 7-8 milyon kaçak göçmen olduğu ve tüm bu süreçlerin maliyetinin 150 milyar doları aştığı ifade edilmektedir (Başkent Üniversitesi, Prof. Dr. Hasan Ünal). Son 10 yılda ülkemize gelen sığınmacılar arasında ne kadar ajan, suçlu veya terörist olduğunu bilmiyoruz. Tek bildiğimiz, milletimizin güvenliğini sağlayan Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatımızın kahraman evlatlarının görevlerini kahramanca yerine getirdiğidir.

Toplumumuzun tüm kesimlerinin, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde yaşanan bu olaya ve benzeri tahriklere karşı toplumsal duyarlılık göstermesi gerektiği açıktır. Anayasamıza aykırı hilafet talepleri ve Atatürk karşıtı söylemlere müsaade edilmemesi gerektiğini kamuoyunun dikkatine sunmayı bir görev bilirim. Başkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Prof. Dr. Hasan Ünal’ın 9 Ekim 2024 tarihli mülakatını dikkatle okumak gerekmektedir. 08.10.2024 

Av. Namık HAVUTÇA

24. ve 26. Dönem CHP Balıkesir Milletvekili


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —