Önder Balıkçı (YAKAMOZ)


Bandırma’nın ilk tarih dergisine merhaba!

Bandırma’nın ilk tarih dergisine merhaba!


Bandırma, birçok alanda olduğu gibi kültür ve sanat alanında da ilklerin ilçesi.

Yıllar önce Türkiye’nin ilk ilçe mizah(gülmece) dergisi ORKİNOS, Bandırma’da yayınlanarak büyük ses getirmişti. Yazar ve çizerleri Bandırma doğumlu gençlerdi. Daha sonraki dönemlerde bu gençler, ülkemiz gülmecesine uzun yıllar damgasını vuran “GIRGIR” dergisi başta olmak üzere çeşitli dergi ve yayın organlarında çalıştı.

Şimdi de Bandırma’nın ilk tarih dergisinin birinci sayısı Eylül 2024 tarihi itibariyle Bandırmalılarla buluştu.

Derginin çıkmasını sağlayan sivil toplum kuruluşu, Serdar Polat’ın başkanlığındaki Eğitim-İş Bandırma Temsilciliği.

Derginin editörlüklerini ise Tarih Öğretmeni Hakan Çağatay ve Tarihçi-Yazar Sema Odacıl yaptılar.

48 sayfadan oluşan dergide tarih öğretmenleri Derya Çağatay, Enver Ayaz ve Hakan Çağatay, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Karayaman, Tarihçi-Yazar Sema Odacıl ve Dr. Ulaş Töre Sivrioğlu’nun Bandırma ve yöresiyle ilgili yazıları ile araştırmaları yer alıyor.

Eğitim-İş Bandırma Temsilcisi Serdar Polat, 500 adet olarak bastırdıkları derginin başta okullar olmak üzere kurum ve kuruluşlara bedelsiz ulaştırılacağını belirtti.

Bandırma’nın ilk tarih dergisine “merhaba” derken, emeği geçenleri kutluyorum.

YAZARLAR

  • BIST 100

    11165,85%-0,15
  • DOLAR

    41,30% 0,06
  • EURO

    48,90% 0,29
  • GRAM ALTIN

    4864,37% 0,16
  • Ç. ALTIN

    7995,93% 0,00
  • Perşembe 23.2 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.7 ° / 12 ° Güneşli
  • Cumartesi 27 ° / 12 ° Güneşli

Balıkesir

18.09.2025

  • İMSAK 05:14
  • GÜNEŞ 06:40
  • ÖĞLE 13:03
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:37