Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BAZI ŞEYLERİ ANLAMAK ZOR

BAZI ŞEYLERİ ANLAMAK ZOR


Cuma günü Allah kabul etsin. Cumamızı eda ettik. Allah tekrarını nasip etsin. Kafama takılan bir konu oluştu. İmam hutbesini bitirdi. Sudan için yardım toplanacak. Allah yardımlarınızı kabul eylesin dedi. Namazımızı kıldık. İmamın yanına gittim. Buyur abi dedi. 

Yanlış anlamadı isem. Sudan için yardım Toplanacak dediniz. Yanlış olmasın dedi. Hemen notuna tekrar baktı evet sudan dedi. Neden sordun abi dedi? Sudan ülkemize gıda maddeleri göndereceğini açıkladı. Yumurta dahi var dendim.

 Sudan bize yardım gönderiyor. Biz onlar için yardım topluyoruz. Bana bu durum biraz acayip geldi dedim. İmam abi bizim hutbe konuşmamız dahi merkezden geliyor dedi. Tamam biliyorum dedim. Biz parayı kendiliğimizden toplamıyoruz.

 Bize diyanetten geliyor dedi. Sudan ülkemize yardım yapacağını açıkladı. Bunu bizler duyduk. Diyanetin duymaması mümkün değil. Cuma namazından sonra para toplanmasının emri Diyanetten geliyor. Balıkesir de bir paraya ihtiyaç duyduğunda. Diyanetten izin istiyor. Diyanet sudanın bize yardım yapacağını bildiği halde. Sudan için neden para toplattırdı. 

Ya birimler arasında iletişim sorunu var. Ya da bu işleri ciddiye almıyorlar. Başka ne olabilir. Allah razı olsun milletimiz yardım sözünü duyunca hemen eli cebine gidiyor. Toplanan para birkaç kişi tarafından sayılıyor. Tutanak tutuluyor müftülüğe teslim ediliyor. Diyanet işleri başkanı biraz hesapsız işler yapıyor. Mesela kullandığı arabayı değiştirdi. Son model arabalardan aldı. Bir arabası da Suudi Arabistan da var. 

Oraya gittiği zaman kullanmak için bırakmış. Bu yardım işlerinde bir şeyler dönüyor. Bir söylem vardır. Arabanın ön tekeri nereye giderse arka tekerde oraya gider derler.  PROF ADA YONATH Biz Yahudiler Yahudi olmayan birine asla üstün cesaret ödülü vermeyiz diyor. Bunu sosyal medyada paylaşıyor. Bana kalırsa bize sizin Cumhur başkanınıza bu üstün cesaret ödülünü verdik anlamına geliyor. Neden şimdiye kadar söylemediler de şimdi neden söylediler.

 İsrail ile bütün ilişkilerimizi kesmemiz gerekirken ilişkilerimiz devam ediyor. Kürecik radar üssü hala kapatılmadı. Bu radar üssü İsrail’i koruma amaçlıdır. Bu radar üssünün bilgileri ile istedikleri yeri vurabilirler. İsrail ile ilişkisi en iyi olan ülkelerden birisi biziz. GDO’lu tohum İsrail üretimlidir. Bu GDO’lu tohumu ülkeye soktular. 

Yerli tohum üretimi bitirildi. Bu tohum ülkeye girdikten sonra ülkede kanser hastalığı tavan yapmıştır. Bu iktidar ülkenin menfaatine olacak hiçbir iş yapmamıştır.  Çünkü Türkleri seven bir iktidar değildir. Bana AKP’liler kıza bilir. Fakat kızmaya hiç hakları yok. Çünkü biz bütün milliyetçilikleri ayaklarımızın altına almış bir partiyiz. 

Bize Türkçülük içinde kimse gelmesin diyen kendileridir. Hatta Türk Irkı diye bir ırk yok dahi dediler. Açıkça 70 milyona yakın nüfusa sahip olan Türk ırkını yok saymışlardır. Bazı şeyleri anlamak zor diye başlığı onun için koydum. Saygılarımla. 

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! NE NUTLU CUMHURİYETÇİYİM DİYENLERE! NE MUTLU ATATÜKÇÜYÜM DİYENLERE! 

                                                        Mustafa KOÇAL 11- 06 – 2024   

  • BIST 100

    10750,5%-0,19
  • DOLAR

    32,89% 0,21
  • EURO

    35,32% 0,52
  • GRAM ALTIN

    2458,73% 0,34
  • Ç. ALTIN

    3980,14% -0,14
  • Pazartesi 34.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Salı 33.3 ° / 14.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 32.1 ° / 14.5 ° Güneşli

Balıkesir

24.06.2024

  • İMSAK 03:40
  • GÜNEŞ 05:35
  • ÖĞLE 13:16
  • İKİNDİ 17:13
  • AKŞAM 20:47
  • YATSI 22:33