Erhan GÖÇMEN Göçmen/yorum

Tarih: 13.10.2024 23:14

BELEDİYELERİMİZ BİRAZ DA KENDİ İÇLERİNDE EĞİTİME EL ATMALI

Facebook Twitter Linked-in

Yerel seçimlerin yapılmasından bu güne kadar 6 ayı aşkın bir süreyi geride bıraktık biliyorsunuz Önümüzde yeni diyebileceğimiz 5 yıllık başarılı bir çalışma dönemi için gerek iktidar gerekse muhalefet belediyelerinin gerek memur gerekse işçi olarak ihtiyaçlarını tamamladıklarını görüyoruz. 

Yıllar önce yine bu konuda yazdığım gibi belediye yönetimlerine katılanların hizmete uyum noktasında kısa süre içinde ne kadar başarı sağlayabildiklerini bilemeyiz ama bunun en çabuk şekilde gerçekleşebilmesi için bence mutlaka bir eğitim veya seminer gibi bilimsel bir ön çalışmanın yapılmasının hem belediyelerin kısa sürede başarılarının artması hem de vatandaş memnuniyetlerine katkısı olabileceğini düşünenlerden birisiyim. 

 Elbette bu tarz eğitim maliyetlerinin çok da az bir maliyetle olmayacağını tahmin edenlerden birisiyim. Bunun de İL ve BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNİN ellerini taşın altına koyarak belde ve bağlı küçük kadrolu belediye taleplerinin doğrultusun da örneğin Yangın ve kurtarma, çevre ve doğa çalışması, muhasebe, park ve bahçeler, temizlik ve tertip, kültür ve sanat, büro ve iletişim gibi ihtiyacı belirtilen çeşitli konularda kısa süreli seminerlerin açılarak yeni personelin kısa sürede belediyelerimize pozitif katkılar yapabileceklerine inanıyorum. 

  Kısaca bu tarz eğitim çalışmalarının hem belediyelerimize hem de ülkemize maddi ve manevi açılardan büyük yararları olabileceğini düşünüyorum.

  13 Ekim 2024  Erhan göçmen

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —