CaNeMrE


BİR GOL ATTIK ÜSTÜNE YATTIK

BİR GOL ATTIK ÜSTÜNE YATTIK


Bugün; rüzgarsız, açık havada güzel bir zeminde  karşılaştığımız Karagümrük’ü 1-0 yenmemize rağmen, sıkıntılı anlarda yaşamadık değil. Derler ya; 1-0 olsun, bizim olsun. Öyle bir maçtı. Galip geldik. 3 puan aldık güzel. Ama gerçekleri de görmeliyiz. Tribündeki taraftarlar, hop oturdu hop kalktı.

Bandırmaspor’ da Kaleci Zafer, defansta Sergen ve Atınç, orta saha Mulumba takımım en iyileriydi. Ancak; orta saha da Mehmet Özcan ve Coşkun Şahinoğlu Diniev şekersiz sakız, kanatta İbrahim ve santrfor Paixao bal yapmayan arı gibiydiler. Diğerleri ise idare ettiler…

Her iki devrede de, oyun ve top tutarak hücum geçişlerini iyi yapan, çabuk kontratağa çıkan Karagümrük bize göre daha etkili gözüktük. Golü bulamadılar. Onların beceriksizleri. Kişisel anlamda iyi futbolculara sahipler. Kalecimiz Zafer iyi oynamasa, tabela 1-0 yazmazdı.

Karagümrük’te: defansta (35) Atakan, (33) Çağatay, orta sahada (70) Didier Lamkel, kanatta (7) Gomes Comacho, (9) Da Silva çok başarılı oynadılar. Kaliteli ayaklar. Özellikle kaleci Emre, en rahat maçlarından birini çıkardı. Yine  (7) Gomes Comacho hem iyi futbolcu hem de kısa alanda, rakibini rahat geçen kanat oyuncusu olarak, oyundan çıkana kadar sahanın en iyisiydi. Teknik Direktör Atılay Caner, onu neden çıkardı anlamadım?!

Bandırmaspor her iki yarıda da, dönem dönem etkili ataklar yapsa da, son paslarda ve gol yollarında topu forvet oyuncuları ile iyi buluşturamadı. Ceza sahasında hepsi, acemice davrandı. Öyle olunca da zar zor 3 puanı hanemize yazdırdık. Hatta;  ilk yarı bitimine dakikalar kala 1-0 öndeyken, altı pas içinden zor olanı başaran Paixao, topu dışarı atarak, adeta saç baş yoldurdu. At golü durum 2-0 olsun sonra göbeğini kaşıya kaşıya oyna. 

Zaten bu gün saha da, Paixao yoktu! Çünkü 41 yaşında olup, emekliliğini hak kazandığından dolayı, Balıkesir’e giderek emeklilik başvurusunda bulunduğundan maça yetişememiş. Oynayan da onun çakması yani dublörüymüş? 

Çıkana kadar rakibin stoperlerine baskı yapmadı. Üzerlerine gitmedi. Bu gün var yok arkasındaydı. Deler ya; “kız gibi” top oynadı. Bandırmaspor gibi bir takım da, 41 yaşındaki Paixao’ dan gol bekliyor?! Bir de Mustafa hoca bu futbolcudan 80-85 dakika mücadele bekliyor?! Adam 41 yaşında! Tabanca gibi genç, diri, çabuk ve fuleli onlarca santrfor varken, Paixao nedir? Neden alındı? Neden bu kadar oyunda kalır bilmiyorum? Eskiden iyiymiş? Eskiden herkes iyiydi !

İlk yarı sonunda sakatlanan sol bek, Faruk’un yerine oyuna giren stoper genç çocuk Yasin yerinde oynamadığı için rakip (7) Gomes Comacho karşısında zor anlar yaşadı.  İkinci bir sol bek yok. Onun yerine stoper Atınç-Yasin yap, sol beke Sergen’i koysaydı Mustafa hoca, çok daha iyi olacaktı. Yasin’e yazık oldu. Mustafa hoca maçı yandan seyrediyor?!

Ama; Mustafa hocanın yapmadığını, Karagümrük hocası Atılay Canel (7) Gomes Comacho ‘yu oyundan çıkararak yaptı. Yoksa sol bek, yol geçen hanı gibi olacaktı. Aslında oldu da.

Sonuçta; 1-0 ve 3 puan evinde iyi. Ama oyun ve takımın saha içindeki gol yollarındaki eksikliği ve başarısızlığı devam ediyor... Galibiyet aldatmasın!

Birde bizde kanat oynayan (19) Landry Lomel var. Bu kadar egoistlik olmaz. Mustafa hoca kulağını mutlaka çekmeli. Verilecek yerde pas vermiyor, ayağında çok top tutuyor. Böyle olmaz! Bir çaresi olmalıdır bunun!? Yada iki top verin bu çocuğa, oynasın dursun.

Birde; Bandırmaspor her maç taraftara seslenerek, onları  maça davet ediyor. Haklılar. Sezon başından beri kombinem var her maça gidiyorum. Bandırmaspor tribüne taraftar çekmede, doldurma da pek başarılı değil. Ancak şeref tribünü protokol tribününü  doldurmada pek mahirler. 

Bakıyorum; her maç aynı adamlar, simalar! Çoğunu tanıyorum. Sezon başından beri varlar. Gazozcu, Simitçi, Limoncu, Karpuzcu vs. kim varsa protokolde. Buranın da bir kuralı var. Bu insanlar nasıl girerler?  Kim sorumlu? İlçe Spor Müdürlüğü mü? Bandırmaspor ‘mu? Birde her maç 40-50 kişilik bir gurup elinde telefon 90 dakika atakta maç seyrediyor. Buranın sorumlusu kim? Protokol falan filan hikaye?

Bir tarafta Bandırmaspor sokak sokak araba ile gezerek maça taraftar toplar. Millet kombine alır, bilet alır parasıyla maça gelir. Diğer tarafta “beleşçiler” protokolü doldurur. Hiç olmuyor!? Buradan Bandırmaspor yönetimini ve stat müdürlüğünü uyarayım! Buranın kuralı yok mu? Varsa kim bunlar?

Sonuçta bugün Karagümrük’e gol atıp, üstüne yattık. Oyun olarak değil, 3 puan almamız, yukarıdan kopmamamızı sağladı. Ama takım istenilen seviyede değil. Oyun kurgusu, üçüncü bölgedeki başarısızlığı ileriki maçlar için ümit vermiyor. Her neyse haftaya bakacağız.

Bandırmaspor Karagümrük maçından yansıyanlar bunlar.

Haftaya görüşmek üzere.

Hoşçakalın.

Can Emre 

  • BIST 100

    8654,39%-1,58
  • DOLAR

    34,22% 0,04
  • EURO

    37,03% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2993,33% 0,07
  • Ç. ALTIN

    4993,02% 0,00
  • Salı 19.7 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 20.5 ° / 8.5 ° Güneşli
  • Perşembe 19.9 ° / 9.5 ° Güneşli

Balıkesir

22.10.2024

  • İMSAK 05:56
  • GÜNEŞ 07:19
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 15:57
  • AKŞAM 18:27
  • YATSI 19:45