Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BİZ YAPTIK DEDİLER

BİZ YAPTIK DEDİLER


Biz yaptık dediler maalesef yaptık dediklerini kendileri yapmadılar. Vana üniversiteyi biz getirdik dediler. Hâlbuki Van 100’cü yıl üniversitesi 40 yıl önce kurulmuş. Kanun Hükmünde Kararname ile Kenan Evren tarafından yapılmıştır.  

Tayyip Erdoğan Başakşehir spor kulübünü ben kurdum demiş.  İstanbul büyük şehir eski belediye başkanı Nurettin Sözen 1990 senesinde ben kurdum diyor. 28 Nisan 2018 de İzmir mitinginde. Bunda 15 sene önce koskoca İzmir de doğru dürüst hava limanı var mıydı? 

Biz geldik Adnan Menderes hava limanını biz yaptık dedi.  Adnan Menderes hava limanı 1987 yılında Turgut Özal tarafından yapılmıştır. 1 Haziran 2018 Adıyaman mitinginde Adıyaman da hava limanı var mıydı, biz yaptık biz ifadesini kullanıyor. 

AKP kurulmadan 3 sene önce 1998 de hizmete girmiş olan bir hava limanın biz yaptık diyor. 2 Aralık 2016 da Ankara da bir işyerinin açılışını yaparken. 14 sene önce Ankara da hava limanı var mıydı? Diyerek 2002 senesini işaret ediyor. Halbuki Esenboğa hava limanı 1955 yılında yapılmış. Isparta da AKP’nin düzenlediği bir mitingde konuşan Erdoğan İsparta’ ya Üniversiteyi kim yaptı? Kim getirdi? Biz getirdik biz diyor. 

Isparta’ya Süleyman Demirel üniversitesi 1992 senesinde kurulmuş. Malatya mitinginde Üniversiteyi biz yaptık mı yaptık diyor. Malatya üniversitesinin kuruluş tarihi 1975 senesi. Zonguldak mitinginde Zonguldak’ta   üniversite var mıydı? Üniversiteyi 2007 senesinde biz kurduk diyor. Zonguldak Bülent Ecevit üniversitesi 1992 senesinde açılmıştır.  

Muş mitinginde 15 yıl önce Muş’ta hava limanı yapılacak deselerdi kim inanırdı? Biz yaptık dedi. Muş hava limanı 1992 senesinde kullanıma açılmış. 2000 yılında terminal binası yapılmış. Bunu açılışını da dönemi başbakan yardımcısı Bahçeyi yapmış.

Tayyip Erdoğan 17 Mart 2020 senesinde partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısındaki konuşmasında milletimiz hem elindekilerin kıymetini biliyor.  Hem de oynan oyunu görüyor.  Biz iktidara geldiğimiz zaman paletli ambulansı bırakın. Normal ambulans yoktu. AKP iktidarından önce MR cihazı, buzdolabı ve fırın olmadığını savunup. Biz gelmeden önce MR mı vardı?  

 Ambulansları köpekler çekiyordu. 15 sene önce evlerde fırın mı vardı? Evlerde buzdolabımı vardı? Bizden önce cenaze yıkayacak imam yoktu. Apartmanların alt katlarında namaz kılıyorduk, cami yoktu.Doğru söylüyor. Bunlar gelmeden önce. Köylüler öküzlerle çift sürüyorlardı. Karasaban kullanıyorlardı.Traktör diye bir şey yoktu. Milletin ayaklarında çarık vardı. Müslüman bir ülkede camı yoktu. Cenaze yıkayacak imam yoktu.

 Ben 10 yaşında iken köylününtraktörü olduğunu biliyorum. Acaba biz bu ülkede yaşamıyor muyduk? O yalan bu yalan fili yuttu bir yılan buda mı yalan?  Benim genel başkanım. Bunları söylese. Ben öyle bir partide durmam. Şimdi ben AKP’lilere soruyorum. 

Bu söylenenlere sizler ne diyorsunuz? Bunları ben söylemedim. Bunlar söylenmedi diyecek bir AKP’li var mı? Ben genel başkanımızın söylediklerinin tamamına inanıyorum.  Sonuna kadar arkasındayım diyebileniniz var mı?  Bu milleti böyle şeylerle aldatamazsınız. Şunu söylemek istiyorum. Müslüman olmayacak ve olmamış şeyleri söylemez. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! Mustafa KOÇAL 22-03- 2023 

YAZARLAR

  • BIST 100

    10167,26%1,69
  • DOLAR

    40,02% -0,01
  • EURO

    46,93% -0,06
  • GRAM ALTIN

    4267,40% 0,41
  • Ç. ALTIN

    6818,65% 0,10
  • Perşembe 31.7 ° / 16.4 ° Güneşli
  • Cuma 32.8 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 33.2 ° / 17.5 ° Güneşli

Balıkesir

10.07.2025

  • İMSAK 03:52
  • GÜNEŞ 05:43
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 17:15
  • AKŞAM 20:45
  • YATSI 22:28