Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)

Tarih: 15.03.2015 21:43

BÖYLE AYRIMCILIK GÖRÜLMEDİ

Facebook Twitter Linked-in

 

Şimdiye kadar böyle bir ayrımcılık görülmemiştir. Her fırsatta milletin bir bölümü öteleştiriliyor. Şimdiye kadar bizden olanlar. Bizden olmayanlar diye ayrıştırıldığımız yetmedi. Geçenlerde AKP'nin ağır toplarında Mustafa Şentop. AKP'nin muhalifleri ve hasımları, Hem AKP'nin hem de Türkiye'nin hasımları ve muhalifleridir. AKP'ye gönül verenler Türkiye sevdalılarıdır” diyerek. AKP dışındakileri hem AKP'nin hem de Türkiye'nin düşmanı ilan etmişti. Hasım düşman anlamına geliyor. AKP'lilerden başka bu ülkede Türkiye sevdalısı yokmuş.  Bizler Yunanistan sevdalısı mıyız? Bizim Türkiye sevdalığımız senden çok öncedir. Türkiye sevdalısı olan kişi bu ülkeyi bölmeye çalışanlarla masaya oturmaz.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan gençlik konseyinde konuşurken gezi parkı eylemlerini yapan Vandallar bizim gençliğimiz olamaz” diyor. Gezi parkı olayları yalnız İstanbul da yapılmadı. Başlangıç İstanbul oldu fakat ülkenin dört bir yanına yayıldı. Yüz binlerce genç bu olaya destek verdi. Bunlar sizin geçleriniz değil midir? Onlar bizim gençlerimiz olamaz deniliyor. Onların hepsi Türkiye cumhuriyetinin vatandaşıdır. Askerlik yaparlar! Vergi verirler! Çalışıp ülke ekonomisine katkıda bulunurlar. Bizim gençlerimiz olamaz. Denilen gençler. Askere giderler. Ülkenin bölünmez bütünlüğünü korumak için canlarını verirler. AKP'nin geçleri gibi paralı askerlik yapmazlar. Vatana hizmet etmeyi hakka hizmet etmek olarak kabul ederler. Sizin gençleriniz barlarda sazlarda eğlenirken onlar o gençlerin eğlenmesini sağlarlar. Kışın soğuğunda yazın sıcağında sizin gençlerinizin emniyetli olarak eğlenmeleri için nöbet tutarlar. O bizim gençlerimiz olamaz dediğiniz gençler. Sizin gençleriniz kışın sıcak yatağında yatarken. Onlar kar altında yatarlar. O karda devriye gezerler. Sizin gençlerinizin sıcak yataklarında rahat ve huzur içinde yatmalarını sağlarlar.

Bizim gençlerimiz olamazlar dediğiniz o gençlerin çoğu. Yazın sizin gençleriniz klimalı evlerde serin serin otururken ve uyurken. Onlar güneşin altında. Evlerine katkıda bulunmak için. Amelelik yaparlar. Tarlada, bağda, bahçede çalışarak. Okul masraflarını biriktirmek için ter dökerler. Helal lokma yemek için canla başla çalışırlar. Ailesinden çocuklarından günlerce ayrı kalırlar. Ailesine katkıda bulunmak ve karnını doyurabilmek için. Her fedakârlığa katlanırlar.

Bizim gençlerimiz dediğiniz gençlerin yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarında iken. Bir eli yağda bir eli balda iken, huzur içersinde yaşarken, dertleri kasavetleri olmadan yaşarlar. Bizim gençlerimiz olamaz dediğiniz o gençler. Belki bir gününü yalnız bir simitle geçirenlerdir. Analarına babalarına yük olmamak için. Gece gündüz çalışarak geçimlerini sağlarlar. Garibanların ne anasında vardır. Nede babasında! Tırnakları ile kazıya kazıya para kazanmak onların fıtratında vardır. Sebil olurla! Aç kalırlar! Amma harama asla el uzatmazlar. Ne ananlarına! Ne babaların! Nede çocuklarına! Haram lokma yedirmemek için. Bütün güçlerini harcarlar. Fazla para kazanma hırsları da yoktur. Karnım tok sırtım pek olsun.  Kimseye muhtaç olmayalım yeter derler. Allaha şükrederler! Kimsenin kazancında gözleri yoktur. Komşusu aç yatarken kendileri tok yatmazlar.

Bizim gençlerimiz dediğiniz geçleriniz. Dinine kinine sahip çıkacak nesil yetiştiriyoruz dediğiniz nesildir. Dinine sahip çıkarlar. Amma mili şuura sahip nesil olamazlar. Milliyetçilik duyguları zayıf olarak yetişirler. Onlar için varsa yoksa din vardır. Halbuki peygamber efendimiz (S.A.V) bir hadisinde yarın ölecekmiş gibi ibadet edin. Hiç ölmeyecekmiş gibi çalışın buyurmuşlardır. Bizim gençlerimiz olamazlar dediğiniz o gençler. Hem dilerine sahip çıkarlar hem de ülkelerine sahip çıkarlar. Çünkü onlar milli şuura sahip çıkacak eğitimi ve terbiyeyi almışlardır. Yunan tarihinde egede Türklerle bir savaş yok. Bizde ise en önemli zaferlerin yunanlılar karşı kazanıldığı söyleniyor. Biz savaşın geçti denilen yerleri gezdik. Oralardaki şehitlikler temsili diyen birisi. Hem kazanılan zaferleri görmezlikten gelir. Hem de şehitlerimizi inkâr eder. Bunu ancak dinine kinine sahip çıkacak olan nesil söyleyebilir. Hem dinine sahip çıkan, hem de vatanına sahip çıkan nesil milli şuura sahip olarak yetişen nesil asla böyle bir söylemde bulunmaz. Çünkü manevi değerler onlar için önemlidir. Ben orduda görev yaptığım zamanlarda dine sahip çıkan nesille çok tartıştım. Savaş olsa ben bu ülke için tek kurşun atmam diyenlerle çok tartıştık. Cuma namazı bize farz değil çünkü özgür değiliz. Diyenleri çok dinledik. Asker olduğu için Cuma namazı farz olmazmış. Cuma namazı kılmaya izin verilmesi gerekir diye savunurlardı. Sana Cuma namazı kıldırmayacak olsalar. Neden birliğe cami yapsınlar? Dediğimizde ise. İmam yok derler. Askerlik yapan bir imamın namaz kıldırmasını dahi kabullenmezler. Amma 5-6 kişi bir araya gelirler birisi imamlık yapar toplu namaz kılarlar. Amma biz onlarla birlikte namaz kılardık.

Bu ülke parçalana parçalana parçalanacak bir yeri kalmadı. Ayrım ayrım ayrıştırıldık. Artık geleceğimizin teminatı olan gençleri ayrıştırmayın. Ülke bu ayrımcılıktan çok zarar görecektir. Şu an bunun tohumları ekildi. Zaman içersinde bu tohumlar yeşerecektir. Türkiye cumhuriyeti devletine bu ayrımcılığı yerleştirmeyin. İktidarlar bu gün vardır yarın yoktur. Amma bu topraklar üzerinde birlikte yaşayacak bir millet bakidir. Saygılarımla.

                                                                   15/03/2015  Mustafa KOÇAL

 

   


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —