Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BU ÜLKE BÖYLE DEĞİLDİ

BU ÜLKE BÖYLE DEĞİLDİ


Bu ülke böyle bir ülke değildi. Bu ülkede bu kadar cinayet işlendiği   vaki değildir. Bu ülkenin şu anki durumuna göre ülke en kötü durumuna geldi. Ülkenin ahlakı bozuldu.  

Bozanlar ülkeye geldi. Yanlış anlaşma olmasın. Türk milleti 25 sene önce ne idi ise şimdi de   Ayni’dir. Lakin ülkeye dışarıdan gelenler bu ülkeyi bozmuştur. Bu ülkeye kimler gelmiş. Birleşmiş milletler mülteciler yüksek komiserliğinin raporuna göre. Türkiye 3,6 milyon kişi ile dünyada en fazla sığınmacı bulunduran ülkelerin başında geliyor. 

Bunu neye göre tespit ettiklerini bilmiyorum. Bu ülkede yalnız Suriye’den 239 bin kişi Türk vatandaşlığına geçmiştir. 2022 senesinde 399 bin yabancı uyruklu. Türkiye ye göç etmiştir. Bir karşılıklılık olayı vardı. Birisi Türkiye’den bir mülk aldığında. 

Türkiye’de dışarıdan mülk almadan o satış gerçekleşmiyordu. İktidarımız bu olayı kaldırdı. Artık dünyanın neresinden gelirse gelsin. Türkiye de ikamet edebiliyor. Birde para ile Türk vatandaşlığı olayı var. Bir kişi Türkiye de 5 sene ikamet etmeden Türk vatandaşı olamıyordu. 

Parayı bastıran Türk vatandaşlığını satın alabiliyor. İktidar Türk vatandaşlını para ile satın almanın önünü açtı. Artık parayı bastıran Türk vatandaşlığını satın alabiliyor. İşte Türkiye’nin bugün bu duruma gelmesinin sebeplerin den birisi de bu olaylardır. 

Çok karışık bir ülke durumuna geldik. Birde söylenmiş şöyle bir söz var. Biz hazmettire, hazmettire geliyoruz. Senaryoyu değiştirmeye çalışıyoruz. Kemalist düzenin koruyucusu olamayız. Bu mümkün değil. Türkiye’yi pazarlıyorum. Bizim için verilecek para önemlidir. 

Her şeyi pazarlar satarız. Parayı veren düdüğü çalar. Ne tekim bu söylemi gerçekleştirdiler. Satılmadık milli servet bırakmadılar. Yer altı servetlerimiz dahi satıldı. İşte Türkiye’nin bugün geldiği durum bunlardan dolayıdır. 

 Onun için! Türkiye karmaşık bir duruma gelmişti. Cinayet olaylarının artmasının sebebi. Ülkeyi karmaşık durma getiren bunlardır. Bir ülkeye bu kadar yabancı gelirse. Bunlara gösterilen müsamaha Türk vatandaşlarına gösterilmiyor.  Bu olay için iktidarın açıkladığı para olayı çok yüksek bir rakam.

 İktidarın bir hobisi var desinler. Somali’ye yapılan yardım bir milyar doları aşmış. Daha başka yerlere yapılan yardımlar var. İşte desinler olayı bundandır. Tutturdular bir itibarda tasarruf olamaz söylemi. Şimdi tasarruftan bahsediyorlar. Tasarruftan bahsediyorlar. 

 14 uçak yüzlerce makam araçları varken. Millete tasarruf yapın demenin doğru bir tarafı yoktur. Balık baştan kokar. İşte bu söylemin gereğini yapacak olan vatandaş değil. Evine ekmek götürmek için çalışanlar mı tasarruf yapacak. İktidarın bu yabancı hayranlığına harcadığı para ile asgari ücretle çalışanların maaşını karşılar.

 Bizi yönetenler ile. Bu ülkenin vatandaşları arasında bir sevgi bağı yok. Çünkü Türk kelimesinden ve Türkiye Cumhuriyeti kelimesine karşı bir soğuklukları var. Türk kelimesinden hoşlanmıyorlar. Hitap ederken bu millet diye hitap ediliyor. Bu milletin bir ismi vardır. Oda asil Türk milletidir. Yönetim ile milletin arasındaki esas sorun. Türk milletidir. 

Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarımızın altına almış bir partiyiz. Bize Türkçülük içinde kimse gelmesi denildi mi? Birde Türk ırkı diye bir ırk yok dediler. En az 70 Milyon Türkü yok saydılar. Türk ırkının nereden geldiğini ben söyleyeyim. Nuh peygamberin soyundan geliyoruz. Torunlarından birisinin ismi Türk handır. Türk ırkı diye bir ırk yok diyenlere soruyorum. Siz hangi ırktan geliyorsunuz. Bu Türk ismini kaldıracaklar. 

Fakat tarihte 16 devlet kurmuş bir ırk olduğu için. Bu 16 Türk devletini inkâr edemeyecekleri için kaldırmayı göze alamadılar. Haydi bakalım! Türk ırkı diye bir ırk yok diyenler. Bunu söylediğinize göre sizin de geldiğini bir ırk vardır. Sizde ben Türk ırkı yok dedim. Benim geldiğim ırkta şudur deyin. Bizde sizin Türk ırkı diye bir yok demenizi kabul edelim. Geldiğimiz soy peygamber soyudur. Onun için Türk milleti çok asil bir millettir. Ne mutlu türküm diyene! Saygılarımla. 

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! NE NUTLU CUMHURİYETÇİYİM DİYENLERE! NE MUTLU LAİKİM DİYENLERE! NE MUTLU ATAÜTKÇÜYÜM DİYENLERE!  Mustafa KOÇAL 23- 05 – 2024 

  • BIST 100

    10471,32%0,76
  • DOLAR

    32,75% 1,53
  • EURO

    35,02% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2458,98% 2,86
  • Ç. ALTIN

    3891,52% 0,75
  • Pazar 30.9 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 33.2 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Salı 34.5 ° / 14.1 ° Güneşli

Balıkesir

16.06.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:33
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 17:11
  • AKŞAM 20:45
  • YATSI 22:31