Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BÜTÇE AÇIĞI

BÜTÇE AÇIĞI


Bütçe açığının oluşmasının sebebi büyük dahi maliye bakanı Mehmet Şimşek tarafından bulunmuştur. Meğer bütçeye açık verdiren emeklilermiş. Doğru söylüyorsunuz sayın bakan. Hakikaten sen bir dahi imişsin. Bütün emeklilere ödenen para. Bir Afyon hava limanı için verilen garanti parasını bile bulmaz.

 23 Şehir hastanesi için müteahhitlere günlük ödenen 229 milyonu her halde maliye bakanı ödemiyor. İşiniz gücünüz garibanlarla uğraşmak. Sizin gözünüze devamlı garibanlar ve emekliler batıyor. Ve battıkça da onları görüyorsunuz. Başarısızlığı birine yüklemek gerekecekse. Zar zor geçine bilen emekliler. Bu işin sorumlusu oluveriyorlar. 

Hakikaten siz bir dâhisininiz. Gözünüzü kıpıştırarak bakmanızın bir anlamı varmış. Bunlarda emekliler olmuş. Denek ki gözünüz çok iyi görüyor. Nerede gariban emekliler var. Onların sizin bütçenize açık verdiren garibanlar olduğunu bulmuşsunuz. Tabii şu para babalarını garibanlardan göremiyorsunuz. Hep gözünüzün önünde onlar var. Para babalarını ben size hatırlatayım. Bakın bu para babalarına nasıl bakıyorsunuz? Cengiz inşaata 30 kez vergi muafiyeti uygulanıyor. 

Kolin inşaata 36 kez vergi muafiyeti uygulanıyor.  Makyol inşaata 24 kez vergi muafiyeti uygulanıyor. Kalyon holdinge 19 kez vergi muafiyeti uygulanıyor. Limak inşaata 19 kez vergi muafiyeti uygulanıyor. Sayın maliye bakanı senin bütçe açığına bunalar sebep oluyor. Emeklilere verdiğiniz para sizin bütçenizi bozmaz. Sizin bütçenizi maalesef tuzu kuru olanlar bozuyor.  

Onları korumak için emeklileri kullanıyorsunuz. Emeklilere gelene kadar. Daha 2, 3, hatta 4 yerden huzur hakkı diye bir uyduruk sistem ile maaş alanlar var. Sizin sisteminiz bu. Tavşana kaç tazıya tut sistemidir. Kaçamayan garibanlar sizin bütçenizi bozuyormuş. Bu emeklilere verdiğiniz para sizin gözünüze neden batıyor? 

Şu yukarıda yazdığım kuruluşlardan beş kuruş bile isteyemezsiniz. Çünkü sizin sisteminiz ben ne verirsem onunla yetineceksiniz diye icat ettiğiniz bir sistemdir. Şu tuzu kuru olanlara sözünüz geçmez. Sözünüz geçmediği gibi gücünüzde yetmez. İşiniz gücünüz garibanlarla uğraşmaktır. Bu ülkenin korunmasında dahi katkınız yoktur. Askerliği para ile yaptıran siz değil misiniz? Seneler önce paralı askerlik 8 bin lira idi yanılmıyorsam.  

Şehit olan bir garibanın oğlunun tabutuna eli koyup. Oğlum 8 bin lira bulup da sana paralı askerlik yaptıramadım. Beni af et diye yakınan anneyi hatırlıyorum. Bu paralı askerliği ilk anda başbakan kabul etmedi. Sonra tuzu kuruların baskısına dayanamadı. Baskıdan ziyade gelen paraya dayanamadı. Şimdi kaç para olduğunu bilmiyorum. En son 60 bin olduğunu duymuştum. Merak ettim baktın182.608 lira olmuş. 

Artık parası olan istediğini yapabiliyor. Olan garibanlara oluyor. Şimdi askerliği garibanlar yapıyor.  Allah sonumuzu hayırlı etsin. Eskiden bir orta direk vardı. Artık orta direkte tarihe karıştı. Her geçen gün garibanların aleyhine oluyor. Devamlı söylüyorum söylemeye de devam edeceğim. 2002 senesinde bu ülke kendi kendine yete bilen 7 ülkeden birisi idi. 

Ne oldu da başkalarına avuç açar duruma geldik. Bu durum bir heyet tarafında incelenmelidir. Hem ülke fakirleşti hem de millet fakirleşti. Zengin olanlar iktidar oldu. Saygılarımla. 

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! NE MUTLU CUMHURİYETÇİYİM DİYENLERE! NE MUTLU ATATÜKÇÜYÜM DİYENLERE! 

                                                        Mustafa KOÇAL.  19 – 06 -2024 

  • BIST 100

    10486,7%-1,81
  • DOLAR

    32,83% 0,09
  • EURO

    35,14% 0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,76% 0,08
  • Ç. ALTIN

    3955,32% 0,00
  • Perşembe 32.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Cuma 32.5 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 32.2 ° / 18.4 ° Güneşli

Balıkesir

27.06.2024

  • İMSAK 03:41
  • GÜNEŞ 05:36
  • ÖĞLE 13:17
  • İKİNDİ 17:13
  • AKŞAM 20:47
  • YATSI 22:33