Av. Namık HAVUTÇA

Tarih: 06.10.2024 09:53

Çaresi Yok Usta Biz Kazanacağız.

Facebook Twitter Linked-in

    Cumhuriyet Halk Partisi 31 Mart Seçimlerinde , %37,81 oy oranı ile 1977 yerel seçimlerinden beri ilk kez birinci parti oldu ve yerelde iktidar konumuna geçti.
    
     CHP başkent Ankara ve en büyük il İstanbul dahil 14 büyükşehirde seçimi kazanırken, AK Parti ise %35,48'lik oy oranıyla tarihinde ilk kez ikinci parti konumunda kaldı. 
     Parti kültürü ve aidiyeti genel başkana saldırılar karşısında saldıranların safında değil, onların karşısında dik durmak ve birlikte mücadele etmektir. Parti politikalarının tartışacağı yer partinin yetkili kurullarıdır. Partide rekabet düşmanlık değildir. Dedikodu siyaset değildir, Demokrasilerde hukuken korunan özel hayatın gizliliği prensibi, herkes için olduğu gibi siyasetçiler için de geçerlidir. Hukuk düzeninin en temel ilkesi insan onurunun korunmasıdır.
    CHP yüzde 60 ından fazla nüfusun yaşadığı kentleri başarıyla yöneten, iktidarın korkulu rüyası haline gelen başarısından sonra her türlü operasyona maruz kalacaktır. Bir zamanlar Batı Cephesi Komutanına bile Asker kaçağı iftirasını seçim meydanlarında söylendiğini kimse unutmamalı. 
   Ayağa kalktın kalmadın meseleleri öyle “yazık tüh nasıl kalkarsın ,diye duygusal tepki ile konuşulacak konular olmamalı. Zira konu CHP’nin 22 yıldır İktidar olan ve artık AKP’nin kutuplaşma, kavga, kamplaştırıcı sert politikalarından hele ki işçi, köylü ve emekliyi yoksulluğa mahkum eden AKP’den yorulan ama yıllardır onlara oy veren seçmenin bize oy vermesini, nasıl sağlayacağımız noktasındadır. sağlamaktır. Seçmen devlet kurumları arasında kavga, gerilim, kutuplaşma değil, sorunlarına ÇARE üretilmesini beklemektedir. Biz iktidara aday olan en güçlü parti olarak Mevcut iktidarın yanlışlarını ortaya koyarken ÇARE’yi ortaya koyduğumuz noktada seçmende kabul görüyoruz. CHP’nin şu an yaptığı da budur, bütün anketlerde birinci partidir ve CHP herkesi kucaklayacak, kutuplaşmadan uzak, ideolojik ekseni doğrultusunda barışçıl  çare politikalarını uygulamalardır. Parti içi meseleler ve politikalar elbette zamanı geldiğinde, partinin yetkili kurullarında eleştirilir, tartışılır, konuşulur, işin doğası budur. 
      Biz birinci parti olana kadar 47 yıl bekledik,8 seçim kaybettik, Ekmelettin’i bile Aday gösterdik, referandumu kaybettik Rejimi bile değiştirdiler ,mühürsüz oy rezaletine bile itiraz edemedik, son seçimlerde de anketlere rağmen aday olup diğer partilere 38 milletvekili verdik Özgür başkan yeni geldi ve parti 47 yıl sonra birinci parti oldu. İlk seçimde de iktidar olmazsam bırakırım diyor. 8 Seçimdir yüzde 25’e çakılıp, her seçimde partinin ışıkları kapatıp partililerin ağlayarak evine gidilmesine katlandık. Ama 31 Martta Genel Merkezin ışıkları sabaha kadar yandı, herkes umutla birbirine sarıldı. Elimizdeki insanlara kadrolara destek olarak bu işi başarabiliriz. Bu yetkiyi onlara 1300 Kurultay Delegesi verdi başka yolu varsa siz söyleyin. Partinin anayasası Tüzük başka yolu var mı! Halen halkın umudu olan, son kurultayda iktidara yürüme inancını haykıran delegasyonun oybirliğiyle tescil eden partililerimizin inancına sahip çıkmak ve CHP’yi İktidar yapmak hepimizin ortak görevidir.

Av. Namık HAVUTÇA 24&26.Dnm CHP Balıkesir Milletvekili


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —