Önder Balıkçı (YAKAMOZ)


Elif Hanım’ın ilkeli duruşu

Elif Hanım’ın ilkeli duruşu


Balıkesir, 2014 yılında Büyükşehir oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda, o yıldan bu yana AK Partili A. Edip Uğur, Zekai Kafaoğlu ve Yücel Yılmaz’dan sonra şimdi de CHP’li Ahmet Akın oturuyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, AK Partili bu üç belediye başkanları döneminde bırakın Bandırma’ya en küçük bir hizmeti, Bandırma’nın elindeki birçok varlığa da el koydu. Örneğin sahil bandı, tarihi eski gar binası ve tarihi eski Bandırma Ortaokulu binası.

Hep yazdık, “Bu yerler Bandırma’nındır, Bandırmalılarındır. El koymaya hakkınız yok” dedik. Dinleyen nerede?

VERMEYE DEĞİL, ALMAYA DEVAM

Ahmet Akın, Büyükşehir Belediye Başkanı olunca umutlandık. Büyükşehir Belediyesi’nin, AK Partili başkanlar döneminde başta çok önemli sahil bandı olmak üzere Bandırma’dan koparılan bu yerlerin geri verilmesini beklerken, Bandırma Belediye Meclisi’nin temmuz ayı olağan toplantısında çok şaşırtıcı bir istek gündeme geldi. 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Bandırma’nın merkezindeki Barış Manço Kültür Merkezi’nin zemin katında bulunan Melih Çınar Sergi Salonu’nu, “Dijital Gençlik Merkezi” yapmak için bedelsiz ve 5 yıllığına Bandırma Belediyesi’nden istiyordu.

BRAVO ELİF HANIM!

Belediye Başkanı Dursun Mirza, gündeme gelen bu isteği Ahmet Akın ile ters düşmemek adına destekledi, kendisi açısından, doğal olarak. İşte bu sırada, CHP grubundan söz alan Elif Didem Çidem, bu isteğe karşı çıkarak, özetle şöyle konuştu:

“Sanatçı kimliğimle, bu salonun Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesini kabul edemem. Çünkü burada sık sık resim sergileri düzenleniyor. Bandırma’da resim sanatına büyük ilgi var. Ağırlıklı olarak Bandırmalıların sergi açtığı bu yer, hemen hemen herkesin uğrak yeri. Elbette ki belediye olarak uzun vadede daha iyi salonlar açma projelerimiz var. Ama şu anda Bandırma’nın bu salona ihtiyacı bulunuyor. Bu salonun verilmesine karşıyım.”

Elif Hanım, ayrıca sahile yakın bölgede bulunan Tunç Başaran Kültür Merkezi’nin hem uzaklığı, hem de giriş kapısının arkada kalması nedeniyle sergilere uygun olmadığına, bu nedenle de sanatçılar tarafından tercih edilmediğine dikkati çekerek, Melih Çınar Sergi Salonu’nun Bandırma için önemini vurguladı.

Belediye Başkanı Mirza, Elif Hanım’a hak verdiğini belirtti ama salonun, Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesini, iki belediyenin uyumu açısından doğru bulduğunu vurguladı. Bu arada da, Elif Didem Çidem’i, şakayla karışık, “Elif Hanım, anlaşılıyor ki, bu oylamada çekimser kalacaksınız” diye uyardı. Böylece de “ret” oyu vererek, parti disiplinine aykırı davranmaması gerektiğine gülerek dikkati çekmeyi de ihmal etmedi.

Sonuçta oylama yapıldı. Elif Hanım’ın “çekimser” oyuna karşılık diğer tüm meclis üyeleri “evet” deyince sergi salonu, 5 yıllık süre için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne üstelik bedelsiz tahsis edildi.

Öncelikle Elif Didem Çidem’i, partisine rağmen bu ilkeli duruşu için içtenlikle kutluyorum. Keşke her partide, oylamalarda “parti disiplini”ne uygun şekilde, “kurşun asker” gibi otomatik olarak el kaldırıp indirenler yerine kendi düşüncesini ilkeli bir şekilde ortaya koyan üyeler de çoğunlukta olsa! Ama nerede?

TAM BİR HAYAL KIRIKLIĞI

CHP, 31 Mart’ta, yıllar sonra Balıkesir Belediye Başkanlığı seçimini kazandı. Koltuğa Ahmet Akın oturdu.

Akın’ın, AK Parti döneminde Bandırma’nın elinden alınan değerleri geri vereceğini düşünüyordum. En azından sahil bandını hemen vereceğine inanıyordum. Tam tersi olduğunu, onun da “vermek” yerine, “alma”yı sürdürdüğünü gördük.

Akın döneminde, Bandırma’nın 2014 yılından bu yana Balıkesir’in kaptığı değerlerini geri alacağı konusunda da umudum kalmadı. 

Demek ki her şey, koltuğa oturunca değişiyor!

Dilerim, Bandırma başka değerlerini de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne kaptırmaz!

  • BIST 100

    10851,78%-0,19
  • DOLAR

    32,66% 0,32
  • EURO

    35,32% 0,42
  • GRAM ALTIN

    2506,45% 1,60
  • Ç. ALTIN

    3997,20% 0,87
  • Pazartesi 36.4 ° / 19.6 ° Güneşli
  • Salı 36.7 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.5 ° / 20.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

08.07.2024

  • İMSAK 03:50
  • GÜNEŞ 05:42
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 17:15
  • AKŞAM 20:46
  • YATSI 22:29