Erhan GÖÇMEN Göçmen/yorum

Tarih: 28.10.2024 10:24

GALİBA İÇ BARIŞIN ÖNEMİNİ DAHA YENİ FARK EDİYORUZ

Facebook Twitter Linked-in

Meclisin çalışmalarına başladığı Ekim ayı başından bugüne kadar geçen süre içinde MHP genel başkanı Sayın Bahçeli tarafından terörün sonlandırılması amacı ile ortaya konulan ve ilk kez duyduğumuz açıklamalara baktığımızda sadece siyasiler değil hemen hemen siyaseti takip eden A’dan Z’ye herkesin şaşırdığını, şaşırdığımızı söylemek istiyorum. Her ne kadar ilk açıklamalarda siyasi ortamlarımızda bir şaşkınlık yaşanmış olsa da hemen ardından yapılan açıklamalarla hem iktidarın ve hem de muhalefetimizin İÇ BARIŞIN GÜÇLENDİRİLMESİ NOKTASINDA son derece yapıcı ve de destekleyici tavırlar içinde olduklarını da gördük ve de görmeye devam ediyoruz.

   Aslında Sayın Bahçeli İmralı açılımını dile getirirken Sayın Özel’in de Edirne’de diyalog arayışlarında bulunmasını ben şahsen bu iki önemli siyasetçinin terörün bitirilmesi noktasında son derece önemli adımlar atmakta olduklarını ve hatta Dem partimizin de bu açıklamaların yapıldığı günün hemen ardından da bu çabaları değerlendirme yönündeki açıklamalarını çok değerli bulduğumu söylemek isterim.   

  Aslında 40 yıldır akan kan ve yaşanan binlerce acı sonrası böylesi konuşmaları yapmanın çok zor olduğunu düşünen birisi olarak, eğer ufukta bu kanı ve acı olayları durdurabilecek küçük bir ihtimal dahi olsa ben bunun değerlendirilmesi taraftarıyım.  

 Bu bağlamda bundan sonra neler olabilir çok da bilemem ama CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’in İstanbul’da teröre karşı mitinginde TUSAŞ’ımıza  …  diyerek başladığı konuşmasını dinlediğim de son derece yerinde ve de anlamlı bir konuşma olarak alkışlıyorum. 

Sonuç olarak bulunduğumuz coğrafyada yaşanan olaylara baktığımızda ciddi endişelerimizin devam ettiği bir ortamda atılan bu adımlar iç barışı güçlendirme adına cevap bulabilir mi ben şahsen A BD ve Batı dünyasının Müslüman dünyasına huzur getirebilecek adına en küçük bir yapılanma mı desek yoksa anlaşmalar mı desek  asla onay vermeyeceklerini iyi biliyorum. Dolayısıyla çok fazla ümitli değilim ama yine de dileğim iyi olması yönündedir.

 Ve bu gün kutlamaya başladığımız en büyük bayramlarımızdan birisi olan CUMHURİYET BAYRAMIMIZI içtenlikle kutlarken bu bayramı bizlere hediye eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere emeği geçen, canını veren tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anarken aziz hatıraları önünde saygıyla eğilirim.

  28 Ekim 2024     Erhan Göçmen


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —