Zeki KARADENİZ (NETLİ-YORUM)


Gastronomi panayırı

Avlu'da Gastronomi günleri ne zaman?


Bandırma Cumhuriyet alanında başlayan düzenleme projesi ile yepyeni geniş ve olabildiğine ışıklandırılmış oval meydan 2014 te uygulamaya geçilen Büyükşehir statüsü ile müktesep tasarruf hakkı Büyükşehir'e geçti.

Büyükşehir'e geçti de ne oldu?

Büyükşehir'in ilk başkanı Ahmet Edip Uğur metreyi eline aldı, karpuz keser gibi meydanı ortadan ayırdı, kira geliri olan bölgeler Büyükşehir'de kira geliri olmayıp, otunun çöpünün toplandığı bölge Bandırma belediyesine kaldı.

Yeni düzenleme sonrası kira gelirleri Büyükşehir'in oldu ancak çar-çöp yine Bandırma Belediyesine kaldı.

İşte tam bu süreçte küçük şehir- Büyükşehir savaşları başladı.

Ahmet Edip Uğur Oval Meydan'da stant kurmak isteyen Dursun Mirza'ya iniz vermedi. Başkanlar nezdinde başlayan beyanat savaşları günlerce sürdü. Dursun Mirza kalabalık bir katılım ile Ersin büfe'nin önünde Ahmet Edip Uğur Hayal Bahçesinde gerçekleştirdiği açıklamalar ile sözlü savaşlar süreci güç gösterisi günleri bir birini izledi.

Bitmedi…

Büyükşehir havuzun suyunu kesti, Balık  hali önüne devasa “BALIKESİR”  totemi dikti Gemi ile İstanbul'dan gelenler totem'in görünce "Acaba yanlışlıkla Balıkesir'e mi, geldik, Yoksa Balıkesir'e deniz mi.. Geldi? sorusunu cevap ararken devreye dönemin AK Partiilçe teşkilatı girdi ve Ahmet Edip Uğur 3 bin dolar değerindeki totem'in söktü aldı.

Bandırma belediyesi bu esaretten kurtulmak için 10 yıl bekledi…

31 Mart seçimleri Cumhuriyet meydanındaki ayrımcılığın sonu olacak derken, horozlar ötmeden sabah oldu erken…

Bir ay önceden başlayan Gastronomi panayırı afişlerini sosyal medyadan izleyen ayan meclisi üyeleri bunu sosyal medya üzerinde dolaşan sanal bir paylaşım olarak baktı.

Ama gerçek öyle değildi.

Geçtiğimiz yıllarda yıkılan TEKEL binası arsasına kurulan ve buradan elde edilen gelirin Bandırmaspor'a bağış yapıldığı bilinirken Bandırma'nın kalbinde tozun toprağın içine kurulan panayır havasındaki organizasyonun onay sahibi, tahsisin kaç liraya yapıldığı, bağışın kime teberru edildiği devlet sırrı olarak kaldı.

Konunun mali yönünü geçip bu panayırın onlarca aracının işgal ettiği Oval meydanda değil de, Bandırmaspor otoparkında park etmeleri gerekmez mi?  Nereye gittiği belli olmayan tahsis bedeli içinde onlarca aracın 10 günlük otopark ücreti var mı?

Bu makaleyi yazarken aklıma Timur'un filleri geldi…

Sayın Ahmet Akın, siz en iyisi 40 çeşit peyniri, eşsiz yemekleri ile başka kentlerin fuarlarına katılarak, üstüne üstlük milyonlarca lira masraf ederek Balıkesir'i ve Gastronomisini tanıtmaya yönelik masrafları acaba niye yapıyorsunuz…

Bırakın Bamya'yı, Zeytini, yağı, salçayı….

Getirin Gastronomi panayırını, koyun Avlu'nun orta göbeğine Balıkesir'liler de dünya gözü ile memlekette neler üretiliyor görsünler de ders alsınlar…

Sayın Akın, siz konuya vakıfsınız memlekette Gönen, Manyas, Karacabey, Biga'da ilk bahar ve güz panayırları olur… Bandırma'da hiç Panayır yapıldığını duydunuz mu? ….

Bandırma yüzünü Balıkesir'e dönmez… Bandırma çağdaş ve aydın bir kent olarak bilime sanata daha doğrusu uygarlığa çevirdiği yüzünü hep İstanbul'dan yöne kullanmıştır… Öylede kalacaktır… saygılar…

  • BIST 100

    9002,34%0,52
  • DOLAR

    34,19% 0,23
  • EURO

    37,07% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2980,24% 0,89
  • Ç. ALTIN

    4907,79% 0,00
  • Cuma 17.7 ° / 7.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 18.2 ° / 6.6 ° Güneşli
  • Pazar 17.7 ° / 6.4 ° false

Balıkesir

18.10.2024

  • İMSAK 05:52
  • GÜNEŞ 07:15
  • ÖĞLE 12:59
  • İKİNDİ 16:02
  • AKŞAM 18:33
  • YATSI 19:50