Önder Balıkçı (YAKAMOZ)

Tarih: 06.10.2024 09:59

Hayal kırıklığı!

Facebook Twitter Linked-in

Gerçekten büyük bir hayal kırıklığı içindeyim.

Neden mi?

Anlatayım.

CHP’li Ahmet Akın’ın, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğinde yıllardan beri Büyükşehir’in elinde bulunan değerleri hiç gecikmeden Bandırma Belediyesi’ne, yani Bandırma’ya geri vereceğini düşünüyordum.

Eski, tarihi Bandırma Ortaokulu’nu, sahil bandının, nedense yıllardır Büyükşehir’de bulunan bölümünü, eski askeri çamlığı, şimdi otel ve kafeterya olarak kullanılan eski, tarihi gar binasını…

Verdi mi? Hayır!

Tam tersine, aldı.

Barış Manço Kültür Merkezi’ndeki “Melih Çınar Sergi Salonu”nu da “Dijital Gençlik Merkezi” yapacağını söyleyerek, Bandırma Belediyesi’nin elinden koparıp aldı, Büyükşehir’in bünyesine kattı. Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, hiç içine sinmese de, Akın ile ters düşmeyi göze alamayarak “evet” demek zorunda kaldı. Bu duruma, yalnızca CHP Grubu’ndan meclis üyesi Elif Didem Çidem’in, mecliste “çekimser” oy kullanarak, cesaretle karşı çıktığını bir kez daha anımsatalım.

Bitmedi.

Ahmet Akın, seçilmeden önce “Balıkesir ili, ülkemizin en pahalı suyunu içiyor. Ey, Balıkesir ailem! Seçildiğimde su faturalarını çok ucuzlatacağım, su faturalarınızı indireceğim” dedi. İndirdi mi? BİNDİRDİ, BİNDİRDİ! Bandırma, Erdek ve Edincik’te yaşayan vatandaşlarımız şimdi inanılmaz pahalı su faturalarını ödemek zorunda kaldı. Çünkü su faturalarına yüzde yüze yakın zam geldi.

Üstelik bunun hesabını Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık da, hiç sorumlulukları olmadığı halde vatandaşlara vermek zorunda kalıyorlar.

Akın, Bandırma’ya vermediği sahil bandında şimdi “Bandırma Gastronomi Yöresel Ürünler ve Hediyelik Fuarı”” adı altında düzenlenen garipliğin de mimarı oldu. Bandırma’nın kalbi Cumhuriyet alanında, her çeşit hijyenden uzak, açıkta satılan gıda ürünleri…

Demek ki Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, para karşılığında Bandırma esnafını satmış!

İşin bir garip tarafı da şudur ki, bu duruma, “Bu pazar, zaten büyük ekonomik kriz içinde ayakta kalmaya çalışan gıda ürünleri esnafımıza büyük darbedir” diyerek hemen karşı çıkması gereken esnaf odaları başkan ve yöneticileri, nedense “dut yemiş bülbül” örneği suskun.

Artık ciddi ciddi düşünmeye başladım. 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde Ahmet Akın’dan önce belediye başkanlığı koltuğunda oturan AKP’lileri, Bandırma’nın elinden aldıkları değerler konusunda şiddetle eleştirirken, acaba haksızlık mı yaptık?

Ama nereden bilelim, CHP’li Ahmet Akın’ın da aynı yolu izleyeceğini! 

Demek ki her şey, seçilene kadar!

Ahmet Akın da siyasetin bu çirkin yüzünü bir kez daha kanıtlıyor!


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —