Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


HAYVAN KATLİAMI

HAYVAN KATLİAMI


Saraylarda ikamet edenler ne tabiatın güzelliklerini bilir. Nede hayvan sevgisi bilir. Hayvanlarla haşır neşir olmayan hayvanları sevmez. Son günlerde köpeklere kafayı taktılar. Köpekler insanların sadık dostudur. Köylerde hem malın bekçiliğini yakarlar. Hem de sahiplerinin korurlar.

 Köpekleri saldırgan yapan insanlardır. Eline taşı almış hoşt diye bağırarak taşlayan çok kişiler gördük. Bu köpekleri saldırgan yapan insanlardır. Hemen bir köpek görseler hemen ellerine ya bir sopa alırlar. Ya da taş alırlar. İşte bu hareket köpeğin sinir sistemini bozar. 

Ben çocukluğumda köpek besledim. Kurt cinsi bir köpeğim vardı. Geceleri kırda hayvan otlatırdık. O köpek hayvanları beli bir alan içerisinde tutardı. Yani bizim en büyük yardımcımız olurdu. Ben askeri okula gittim. Eskişehir eğitim okulunda eğitimimizi tamamladık.

 İzmir Gaziemir meslek okuluna gönderildik. İzmir’e giderken memleketim Çal uğradım. Üzerimizdeki kıyafet havacı kıyafeti. Bunları neden anlattığıma geleyim. Köpek beni askeri kıyafetliye karşıdan ilk defa gördü. Beni gömesi ile hışımla bana doğru geliyor. 

Rahmetli babam köpeği engellemek için uğraşıyor. Köpeği engellemenin imkânı yok. Ben put gibi dikildim kaldım. Geldi üzerime bir atladı. Ayaklarını omzuma koydu. Başladı beni öpmeye. Ben korkudan titriyorum. Korkumuz benim havacı kıyafetli olmam idi. Boşuna korkmuşuz. Buraya köpeğin durumundan geldik. Köpekler çok sadıktır. Kullandığımız malzemeye dahi sahip çıkarlar. 

 Rahmetli babam çift sürdüğü yerde. Ekmek torbasını bırakmış gelmiş. Bizim köpek üç gün kayıp. Üç gün sonra babam o Ekmek torbasını unuttuğu yere gidiyor. Bizim köpeği torbanın üzerinde yatarken buluyor. Köpekler sahiplerine çok sadıktır. Şimdi köy hayatını bilmeyenler. 

Ne doğada yaşayan hayvanlardan haberi olur. Nede köylülerin yetiştirdikleri şeylerin ne olduğunu bilirler. Seneler önce bir bakan Edremit’e gelmiş.  Köylülerle sohbet ederken. Köylünün birisi zeytinlerden bahsederken. Kahvaltılık zeytin üretmeye istiyoruz. Bir türlü olmuyor diyor. 

Bakan bey bakın ne diyor.  Sizde onu ekmeyiverin diyor. Zeytinin tohum olarak ekildiğini zannediyor. Köpekleri öldürmeye çalışıyorlar. Ne imiş saldırıyorlarmış.  Köpekleri saldırgan yapan insanlardır. Bir ay önce Çınarlı dere mezarlığına eşimin ziyaretine gittim. Her Pazar kızımla mutlaka gideriz eşimi ziyaret ederiz.  Kızım rahatsızdı. Komşum Abi sen her Pazar mutlaka gidiyorsun. 

Bugün seni ben götüreyim dedi. Allah razı olsun götürdü. Havada o gün soğuttu. Sen arabada otur dedim. Ben geçtim eşimin mezarının mermer kısmına oturdum. Yasin okumaya başladım. Sırtıma bir şey dokundu. Komşuma göz ucu ile baktım arabada oturuyor. Aldırış etmedim. Bu sefer iki defa vuruldu sırtıma. Şöyle kafamı çevirdim. Bir çoban köpeği dondum kaldım. 

Ayaklarını omzuma koydu. Resmen insan gibi yanaklarımdan öptü. Sonra çekti gitti. Arkasından baka kaldım. Öyle etkilendim ki? Gayri ihtirayı ağlamaya başladım. Beyler işte öldürmek için gün verdiğiniz bu hayvanlar.  Böyle bir hayvanlar. Siz önce insanları öldürenleri durdurmaya çalışın. 

Her gün en az bizlere ulaşan haberlere göre iki üç kişi öldürülüyor. Bunları durdurdunuz da? Sıra köpeklere mi geldi? Köpekleri eğitiyorlar polislerle birlikte görev yapıyorlar. Ve köpeklerin polislere çok yardımı oluyor. Ama öbür tarafta insanların gözü o kadar kararmış ki? 

Önüne geleni öldürmeye çalışıyorlar. Dikkat ediyorsanız? Kadın cinayetleri arttı. Bunun sebebi Ekonomi geçimsizliktir. Çare sizde sayın yöneticiler. Şöyle yapacağız? Böyle yapacağız diyorsunuz? Ülkeyi düzlüğe çıkaracağız diyorsunuz. Bu ülkenin yönetimine yeni gelmiş gibi davranıyorsunuz. 2002’den beri bu ülkeyi siz yönetiyorsunuz. Söyleminize bakılırsa ülkeyi düzlüğe biz çıkarırız diyorsunuz. 

Buyurun elinizden alan yok. Öyle maharetiniz vardı da şimdiye kadar millete neden cefa çektiriyorsunuz? Köpek katliamı sizi kurtarmaz. Daha da batırır. Bunların canını siz mi verdiniz? Bazı kendini bilmezlerin sözüne kanmayın. Köpek katliamında vaz geçin. Yoksa köpekleri Çine mi göndereceksiniz? Saygılarımla

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! NE MUTLU CUMHURİYETÇİYİM DİYENLERE! NE MUTLU ATATÜRKÇÜYÜM DİYENLERE. 

                                                 06 – 06- 2024 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    10620,55%1,43
  • DOLAR

    32,64% 0,42
  • EURO

    35,07% 0,30
  • GRAM ALTIN

    2444,07% 0,49
  • Ç. ALTIN

    3928,38% 0,95
  • Perşembe 34.6 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Cuma 35.3 ° / 16.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 32.9 ° / 17.3 ° Güneşli

Balıkesir

20.06.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:34
  • ÖĞLE 13:15
  • İKİNDİ 17:12
  • AKŞAM 20:46
  • YATSI 22:33