Önder Balıkçı (YAKAMOZ)


Hoş geldin Özge Yalman

Hoş geldin Özge Yalman


Bandırma’nın eski, başarılı amatör futbolcularından Ahmet Yalman, telefonla arayıp, “Ağabey, sana kızımın, Edincik ile ilgili kaleme aldığı bir yazı var, göndersem değerlendirir, uygun görürsen yayınlatır mısın?” dediğinde, göndermesini istedim. Ancak itiraf etmek isterim ki, yazıdan pek de umutlu değildim. Bunun iki nedeni vardı. Birincisi, her yazıyı kolay kolay beğenmemem, ikincisi ise gençlerin, sadece bir heves için kalitesiz, Türkçe kurallarından uzak yazıları kaleme almalarıydı.

Elime Özge Yalman’ın yazısı geçtiğimde şaşırdım. Çünkü “Bir Edincik torununun kaleminden” başlıklı yazıda Edincik, temiz ve akıcı bir Türkçe’yle, o denli duygusal şekilde anlatılıyordu ki…Yazıyı, çok önemli sayılmayan, bir-iki küçük dokunuşla “Bandırma Manşet”te yayınladık. Sevgili Özge ile kurduğumuz iletişim sonunda, zaman zaman “Bandırma Manşet”te köşe yazıları yazması için anlaştık.

Celal Bayar Üniversitesi, Manisa İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü mezunu olup, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin İktisat Bölümü’nde yüksek lisans yapan, halen mali müşavir “İhsan Şen Muhasebe”de çalışan Özge Yalman, kendi deyimiyle “Ailesinin, dedelerinin, büyüklerinin doğup büyüdüğü Edincik’i” anlattığı ilk yazısında, “Doğduğun memlekete sahip çıkmaz, orayı unutursan, belki de bir gün yolun düşüp uğradığın o ağaçların serinliğinde oturduğun o tabureyi bile bulamazsın bu memlekette. O yüzdendir ki, geçmişimizin hayatta daha sağlam, daha dik durabilmesi için memlekete sahip çıkan gençler yetişmelidir” diyor. Tabii ki, çok haklı.

Edincik’i ben de çok severim.

Hiç unutmuyorum. Edincik’in, Bandırma’nın mahallesine dönüşmeden belde olduğu dönemin son belediye başkanı Mehmet Yağcı, bir gün bana, “Edincik ile ilgili olarak sizden, kısa sürede bir kitap yazmanızı rica ediyorum” deyince, arkadaşım Ahmet Pesen ile hemen kolları sıvadık. Sayın Yağcı’nın, bu kitabı kısa sürede tamamlamamızı istemesinin nedeni, Edincik’i, belde konumundan çıkarıp, ilçe statüsüne kavuşturmak için başlattığı girişimdi. Zaman kısa olduğu için işimiz zordu. Çok yoğun bir çalışma içine girerek, “Tarihin Nefesi, Doğanın Sesi Edincik” isimli kitabı tamamladık ve Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcı, 2012 yılında bastırdı. Yağcı, çok beğenilen bu kitabı, parlamentodaki tüm milletvekillerine ulaştırarak, Edincik’in ilçe olması için büyük çaba harcadı ama ne yazık ki, 2014 yılında, Balıkesir’in Büyükşehir olmasıyla birlikte Edincik, bırakın ilçe statüsüne kavuşmayı, Bandırma’nın bir mahallesi konumuna dönüştü.

Edincik’i zaten çok severdim. Ancak bu kitabı hazırlama aşamasında çok daha iyi tanıdım ve o büyüleyici gizemini keşfettim.

Her zaman bir huzur yöresi oldu benim için Edincik…

İşte Özge Yalman’ın, “Bir Edincik torununun kaleminden” başlıklı duygu yüklü yazısı, bana bu kitabı hazırladığımız günleri anımsattı.

Son söz mü?

Sevgili Özge Yalman, “Bandırma Manşet” ailesine hoş geldin.

Yeni yazılarını merakla bekliyor, başarılar diliyorum.

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

28.04.2024

  • İMSAK 04:21
  • GÜNEŞ 05:59
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 16:56
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:35