Önder Balıkçı (YAKAMOZ)


İncilâ Çalışkan ve İzgü

İncilâ Çalışkan ve İzgü


Çağdaş Türk Dili Dergisi´nin Aralık 2017 sayısında, değerli Bandırmalı yazar İncilâ Çalışkan´ın da geçtiğimiz aylarda aramızdan ayrılan gülmece yazarı Muzaffer İzgü ile ilgili yazısını beğeniyle okudum.

Gerek tiyatro ve skeçler, gerekse öykülerde insanı güldürmek kolay değil! Öyküde bunu en iyi şekilde gerçekleştirenlerin başlarında ise hiç kuşkusuz ki Aziz Nesin ve Muzaffer İzgü geliyor.

Öğretmen-yazar İncilâ Çalışkan, Çağdaş Türk Dili Dergisi´nin Aralık 2017 sayısında, Muzaffer İzgü´nün, eserleriyle gülmece, hatta kara gülmece yoluyla toplumun iç haritasını çizen yazar olduğunun altını çizerken, yazarın, ?Çocuk okuru olmayan ülkenin erişkin okuru olmaz? sözüne de dikkati çekiyor.

İncilâ Çalışkan, daha sonra İzgü´nün, ?Zıkkımın Kökü? isimli romanında, öz yaşam öyküsünü anlattığını vurgulayıp, romanı başarıyla irdeliyor.

Çalışkan´ın, yazdığı her kitabı kendisinin bana imzalayarak verme inceliğini göstermesiyle okuma olanağı buldum. Çalışkan, abartılı dilden uzak, yalın ve kolay anlaşılır anlatımıyla çok sayıda eseri okurlarıyla buluşturdu.

İncilâ Hanım´ın yüreği hep insan sevgisiyle doludur. Yardım isteyen herkese el uzatır. Yüreğinde kıskançlık duygusuna hiçbir zaman yer yoktur.

Geçtiğimiz günlerde imza günü ve söyleşisi gerçekleşen ?Gazetecilik Sevdam? isimli kitabımın hazırlanma aşamasında da onun düşüncelerinden yararlanmıştım.

Muzaffer İzgü´yü rahmetle anarken, İncilâ Çalışkan´ın yeni eserlerini de merakla bekliyorum.

  • BIST 100

    11208,66%0,17
  • DOLAR

    42,55% -0,01
  • EURO

    49,57% 0,04
  • GRAM ALTIN

    5723,11% -0,23
  • Ç. ALTIN

    9297,33% 0,00
  • Salı 9.4 ° / 3.7 ° false
  • Çarşamba 8.7 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.6 ° / 6.6 ° false

Balıkesir

09.12.2025

  • İMSAK 06:41
  • GÜNEŞ 08:10
  • ÖĞLE 13:06
  • İKİNDİ 15:30
  • AKŞAM 17:51
  • YATSI 19:15