Erhan GÖÇMEN Göçmen/yorum

Tarih: 10.10.2024 12:59

İSRAİL TÜRKİYE’YE SALDIRIR MI?

Facebook Twitter Linked-in

Ne yazık ki bu kadar yoğun sorunumuz yanında konuştuğumuz, tartıştığımız tartışmaya şimdi de İsrail Türkiye’ye savaş açar mı tartışmasını ekledik. Aslında konu çok açık. Adamlar VADEDİLMİŞ TOPRAKLAR adı altında tarih boyunca hedefe koydukları dinsel bir görevden söz ediyorlar ve bu bağlamda ne yazık ki bu işin boyutu da bizim topraklarımıza kadar uzanıyor.

Benim burada üzerinde durmak istediğim konu da İsrail’den hiçbir yetkilinin ortaya çıkıp da açıkça bizim Sayın Türkiye Cumhurbaşkanın dediği gibi Türkiye topraklarında gözümüz yoktur, hiçbir zaman da olmayacaktır demiyor veya diyemiyor.

 Hatırlarsak eğer bizler, Suriye konusunda orada birliklerimizi bulundururken hep Suriye Topraklarında gözümüz yok, işimiz bitince evimize döneriz bağlamında sözler sarf ediyor ve tartışmalar yapıyoruz.

 Baktığımız zaman böylesine ciddi bir ortam içinde içimizdeki muhalefetin neden İsrail bize saldırmaz şeklinde İsrail adına konuşmalar yapmaya devam ediyorlar acaba? Dahası konuşulan saldırının bu günlerde olabileceği de zor tabii. Ama 50 sene sonra, 100 yıl sonra olamayacağını kimler garanti edebilir ki?

Sanıyorum İsrail’li siyasiler ülkemizde yaşattığımız bu saldırı, savaş konulu tartışma görüntüleri üzerine çok seviniyorlardır. 

Benim düşünceme gelince; ne olursa olsun ülke olarak güçlü siyasetimiz, güçlü ordumuz ve güçlü dayanışmamız olduğu sürece sadece İsrail saldırısı değil hiçbir devletin ülke topraklarımıza saldırmayı göze alamaz. Çünkü bu ülke geçmişte denenen planları Ulu Önder Mustafa Kemal ve onun askerleriyle önlemiştir bu günde de o günlerin inancıyla yaşayan Türk ulusu aynı görev başına geldiğinde yine aynısını yapacağından hiç kimsenin kuşkusu olmamalıdır.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —