Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İTHAL ETTİĞİMİZ ÜRÜNLER.

İTHAL ETTİĞİMİZ ÜRÜNLER.


2023 Senesinde 14 milyar dolarlık ürün ithalatı yapılmış. Türk parası ile yarım trilyon liralık ithalat yapmışız. Ne almış olabiliriz. Aldığımız ürünlerin fiyatların tek tek yazmayacağım. Yalnız alınan ürünleri yazacağım. 

Buğday, soya, pamuk, ham Ayçiçek yağı. Tütün (yaprak kıyılmış sigara) mısır, arpa, kırmızı mercimek, susam, pirinç, şeker, badem, ceviz, kuru bezelye, nohut, kanola, çeltik, kuru fasulye, narenciye muz. Bunlar bizim yabancı ülkelerden aldığımız ürünler. Bizim ülkemizde bu ürünler üretiliyor.  

Çiftçilerimiz para harcıyor, emek harcıyor.  Tam hasatta başlıyorlar. Dışarıdan gelen ürünlere gümrük vergisi uygulanıyor.  Köylüler hasatta başladılar mı? Sınırda Gümrük vergisi kaldırılıyor.  Köylünün ürününün hem fiyatı düşüyor. Hem de alıcısı olmuyor. Dışarıdan gelen ürünün fiyatı düşük oluyor. 

Sınırlardaki gümrük vergisini kaldırdığı için. Bu böyle iki üç sene devam etti.  Köylü de üretimini düşürmeye başladı.  Bu olay böyle devamlı yapılınca. Köylü ancak kendi ihtiyacı kadar üretmeye başladı. Şimdi bu ürünler iktidarın adamları vasıtası ile dışarıdan geliyor.

 Ülkemizin çiftçileri yetiştirdiği ürünleri ancak kendi ihtiyaçları kadar üretmeye başlandı. AKP piyasanın ihtiyacını iktidarın adamları vasıtası ile karşılıyor. Yukarıda ne aldığımızı yazdım. Bir ülkenin ekonomisine tarımdan destek gelmezse. O ülkenin kalkınması mümkün değildir. 2002 senesinde dünyada kendi kendine yete bilin 7 ülkeden birisi idik. İktidara sizin tarımınızda yüzde 38 nüfus çalışıyor. Bunu %’15’şe düşürün tavsiyesinde bulundular. 

Bizi iktidarımız kendi politikasını uygulama yerine. Başka ülkelerin tavsiyelerini uymayı alışkanlık haline getirmiştir. Hemen tarımda çalışan nüfusun sayısını düşürmek için. Faaliyete geçildi!  Fabrikaları satmaya başladılar. Satamadıklarını da kapattılar. Tütün işleme fabrikaları kapatıldı. Köylünün ürettiği ürünlere kota kondu. Pancar, tütün, pamuk gibi birçok ürüne kota kondu. Çiftçinin ürettiği pancar, için üretim kotası konuldu. 

Köylü üreteceği ürünün ne kadar olacağını bilmiyor. Pancarını söktü teslime götürdü. Örnek veriyorum. Bir vatandaşa 60 ton pancar üretebileceğini kayda almışlar. 65 ton üretmiş. 5 ton fazlalığı almadılar. Bir ürünü ne kadar üretilebileceğini kayıt altına alınmış olduğu için. Bir ton fazla üretmiş. O bir ton fazlayı alamdılar. Böyle yaparak köylüyü üretimden soğuttular. Ülkeyi bu duruma getirdiler. 

Bir ülkeye devamlı verdiğimiz bir ürünü. Şimdi biz o ülkeden o ürünü alıyoruz.  İşte ülke bu yanlışlıklardan dolayı bu duruma gelmiştir. Türk milletini böyle hareket ederek sıkıntıya soktular. Ülkede Türk düşmanlığı yarattılar. Türk ırkı diye bir ırk yok dediler. En az 60 milyon olan Türk ırkını yok saydılar. Türk ırkı Nuh peygamberin ırkından geliyor. Torunlarından birinin adı Türk handır. Biz Türkler bu ırktan geliyoruz. Türk ırkı yok diyenler. Hangi ırktan geldiklerini söylesinler. 

Onun bunun dolmuşuna binerek Türk ırkı yok diyenlere itibar etmeyin. Biz Türklerin soyu sopu bellidir. Aksini iddia edenler kendi ırklarını söylesinler. Adı ile sanı ile Türk milletiyiz. Soyumuz sopumuz bellidir. Saygılarımla. 

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! NE MUTLU CUMHURİYETÇİYİM DİYENLER! NE MUTLU ATATÜRKÇÜYÜM DİYENLERE!  

Mustafa KOÇAL 30 -09- 2024

  • BIST 100

    9109,34%2,37
  • DOLAR

    34,25% 0,32
  • EURO

    37,60% -0,42
  • GRAM ALTIN

    2917,18% 0,06
  • Ç. ALTIN

    4903,03% 0,41
  • Cumartesi 33.6 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Pazar 31.3 ° / 18.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 29 ° / 16 ° Güneşli

Balıkesir

05.10.2024

  • İMSAK 05:34
  • GÜNEŞ 06:58
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:11
  • AKŞAM 18:47
  • YATSI 20:06