Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


KADIN CİNAYETLERİ

KADIN CİNAYETLERİ


Kadın cinayetleri devam ediyor. Önce kadını tarif edelim. Kadın insandır, erkek insanoğludur. Kadınlar cennete girmekte erkeklerden bir adım öndedir. Cennet kadının ayaklarının altındadır söyleminin bir anlamı vardır. Bir erkek babasını bilmeye bilir. Annesi hamile iken babası vefat etmiş olanlar. Babasını bilmez. Fakat kendisini 9 ay karnında taşımış olan annesini hiçbir zaman unutmaz. 

Dünyanın kanunu erkek kadınsız olmaz. Kadında erkeksiz olmaz. Birisinin baba olabilmesi için kadına. Kadınında anne olabilmesi için erkeğe ihtiyacı vardır. Bu doğanın kanunudur. Kadın cinayetleri azalması gerekirken aksine artıyor. Geçim sıkıntısı kadınları sıkıntıya sokuyor. Ev kadını olan kadınlar. Kocasının eline baktığı için. Bu aileler de geçim sıkıntısı sorun hale geliyor. 

Mali yönden sıkıntı yaşayan ailelerin hanelerinde maddiyetten dolayı sıkıntı yaşanıyor.  Bu sıkıntı cinayetlere sebebiyet veriyor. Çalışan kadınlarda bu sıkıntıya çok az rastlanır. Ülkenin ekonomisinin bozuk olması Tuzu kuruları fazla etkilemiyor. Olan garibanlara oluyor. İşsizlik de çok aileyi etkiliyor. Ev kadını olan bir ailede Sıkıntı yaşanıyor. Geçimsizlik baş gösteriyor. 

Erkek bir iş sahibi olamayınca Aile dağılıyor. Kadın babasının evine gitmeye mecbur kalıyor. Çünkü her gün evde kavga olmaya başlıyor. Kadın babasının evine babasının hayır için gitmiyor. Mecbur kalıyor. Sonrada işsiz güçsüz olan erkek bunu onuruna yediremiyor. Kadını öldürüyor. İşte bu sebeplerden dolayı kadın cinayetleri devamlı artıyor.  Şu kısasa kısas olayı devreye sokulsa Bu cinayet olayları yüzde yirmilere düşer. Kısasa kısasın anlamı öldüreninde öldürülmesidir. Ölüm kelimesi çok soğuk bir kelimedir. 

Bu cinayetlerin azalması bu olayın devreye sokulmasına bağlıdır. Bir kişi kadın öldürmekten hapse girmiş. Ne kadar hapiste kaldı ise. Hapisten çıkıyor. 10 gün sonra bir kadın daha öldürüyor. Bu kişide öldürme hastalığı var herhalde. Erkek öldürmüyorlar! Özellikler kadın öldürüyor. Erklerin kendisini öldürmesinden korkuyor olabilirler. Bu cinayetlerin önlene bilmesi için. 

Kısasa kısas uygulanırsa Bu cinayetler önlene bilinir. Bir kadın katili hapisten çıktıktan sonra öz kızını öldürdü. Sen anneni öldürdüğüm zaman beni aleyhimde şahitlik yaptın diye. Öz kızını öldürdü. Bu kısasa kısas uygulanmış olsaydı. O öz kızını öldüren kişi. Bu cinayeti işleyememiş olacaktı. Bu cinayetlerde en çok hayatını kaybedenler kadınlardır. Erkek kadını öldürüyor. Neden öldürdün sorusuna verdiği cevap. Namusumu kurtardım kelimesi oluyor. Öyle bir şey varsa verirsin mahkemeye boşarsın. Olur biter! 

Sanki o kelimeyi kullanmayı bir maharet zannediyorlar. Diyemiyorlar! Ben haneme bakamadım. Bir erkek isterse ekmeğini taştan çıkarır.  Bilhassa bu devirde armut piş ağzıma düş olayı çoktan kapandı. Terlemeden, emek sarf etmeden ekmek yok artık. Ekmek aslanın ağzında Oradan o ekmeği bir yolunu bulup almak sana kalmış bir iştir.  Tuzu kuru olmayanların işi bu devirde çok zor. Tuzu kurular ne yapıp yapıyor bir yolunu buluyor. Lütfen analarımıza elinizi kaldırmayın. Onlar Allah indinde bizde bir adım öndeler. Saygılarımla. 

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! NE MUTLU ATATÜKÇÜYÜM DİYENLERE!  Mustafa KOÇAL 31- 08 -2024   

  • BIST 100

    9577,46%-1,12
  • DOLAR

    34,00% 0,32
  • EURO

    37,84% 0,68
  • GRAM ALTIN

    2819,11% 0,35
  • Ç. ALTIN

    4560,04% 0,75
  • Pazartesi 26.1 ° / 13.5 ° Güneşli
  • Salı 27.7 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.8 ° / 13.1 ° false

Balıkesir

16.09.2024

  • İMSAK 05:12
  • GÜNEŞ 06:39
  • ÖĞLE 13:04
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:19
  • YATSI 20:40