Günün Fıkrası (Biraz Gülelim)


Kartaca Savaşı

Kartaca Savaşı


Tarih öğretmeni çocuğa sormuş:

?Oğlum, Kartaca Savaşı´nı kim yaptı??

Çocuk, ?Valla billa ben yapmadım hocam!? deyince tarih öğretmeni sinirlenmiş, sınıfın kapısını çarparak çıkmış. Matematik hocasıyla burun buruna gelmiş. Matematik hocası, ?Hayrola hocam? Bu ne sinir?? diye sormuş.

?Sorma? demiş tarih hocası. ?Çocuğa, ?Kartaca Savaşı´nı kim yaptı´ dedim. ?Valla billa ben yapmadım hocam´ dedi. Nasıl sinirlenmeyeyim??

Matematik hocası, ?Bunlar böyledir hocam. Hem yaparlar, hem de inkâr ederler? deyince, tarih hocası sinirden düşer, bayılır. Müdür odasında kolonyayla kendine getirilince müdür sorar:

?Hayrola hocam? Ne oldu ki fenalaştınız??

?Sormayın müdürüm? der, tarihçi. ?Derste, çocuğa ?Kartaca Savaşı´nı kim yaptı?´ dedim. ?Valla billa ben yapmadım´ demez mi? Sinirle sınıftan çıkarken matematik hocamız sordu. Durumu anlatınca, ?Bunlar böyledir, hem yaparlar, bir de yapmadım derler´ deyince bayılmışım.

?Hocam, şu üzüldüğün şeye bak? der, müdür. ?İki satır yazı yazarım Millî Eğitim Bakanlığı´na, kimin yaptığını hemen ortaya çıkartırım.?

Tarih hocası hastanelik olur. 15 gün hastanede yatıp tedavi görüp, bir ay raporlu olarak taburcu edilir.

Evde otururken postacı bir zarf getirir. Tarih hocası merakla açar zarfı.

Millî Eğitim Bakanlığı´ndan gelen yazı şöyledir:

?Bu yıl gerekli ödenek olmadığından, Kartaca Savaşları yapılamayacaktır. Bilgilerinize??

YAZARLAR

  • BIST 100

    9203,37%1,11
  • DOLAR

    39,73% 0,15
  • EURO

    45,76% 0,02
  • GRAM ALTIN

    4282,39% -0,34
  • Ç. ALTIN

    6935,52% 0,00
  • Pazartesi 32 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 35.7 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 38 ° / 17.1 ° Güneşli

Balıkesir

23.06.2025

  • İMSAK 03:40
  • GÜNEŞ 05:35
  • ÖĞLE 13:16
  • İKİNDİ 17:13
  • AKŞAM 20:47
  • YATSI 22:33