Rifat Serdaroğlu (SERDARCA)


KRİZ YÖNETMEK

KRİZ YÖNETMEK


Televizyonların ve köşe yazarlarının neredeyse tamamı aynı kanaatte!
Hepsinin dediği şu; Saray, virüs salgını krizini iyi yönetiyor!

Öyleyse, bunları söyleyenlere soruyorum;
Nereden biliyorsunuz? Hiç kriz yönettiniz mi?
18 yıldır AKP hangi krizi, akla-bilime-topluma saygılı olarak, başarıyla yönetti?
En yeni örnek, Elazığ depremi değil mi? Bu kriz başarıyla yönetildi mi?

24 Ocak 2020’de Elazığ-Sivrice İlçesi merkezli 6.8 büyüklüğünde olan depremde, 41 insanımız yaşamını kaybetti, 1607 vatandaşımız da yaralandı.
Depremden bu yana yaklaşık 2 ay zaman geçti. Elazığlı vatandaşlarımızın dertleri çözüldü mü?
Hayır, çözülmedi! İnanmayan gitsin görsün. İnsanlarımız hala çamur içinde kalmış çadırlarda her türlü hijyen şartlarından yoksun olarak yaşamaya çabalıyorlar!
Bu arada, Asrın Liderinin “YAZLIK SARAYI” tamamlandı…

Vatandaşına, depremde başına yıkılan evine karşılık geçici de olsa prefabrik bir ev vermeyen fakat gösteriş için, kendisine utanmadan ikinci-üçüncü Sarayları yapıp bitiren bir yönetim için hangi düşünce yoksunu “Krizi başarıyla yönetiyor” diyebilir ki?

Bilimi-aklı-deneyimi-uzmanlığı en öne koyan çağdaş devletler, olası krizleri “henüz gerçekleşmeden” planlar, eğitimlerini, hazırlıklarını yaparlar. Bir felaket olduğunda, devlet-yerel yönetimler-sivil toplum kuruluşları ve yöre halkı, ne yapacağını nasıl davranacağını önceden bilir ve en az kayıpla krizin atlatılması gerçekleştirir.

Çağımızın yeni dertlerinden olan biyolojik savaşlar, çeşitli virüs saldırıları, nükleer saldırılar, siber saldırılar gibi felaketler için önceden hazırlıklar yapılır, görevliler belirlenir.
Tıpkı, olası bir savaş sonucu, gerilla harbi yapacakların isimleri, düşman istilasını önlemek için hangi yolların, hangi köprülerin kapatılacağı, hangi yerlere mühimmat biriktirileceği, hangi barajların patlatılacağı gibi stratejik planların önceden hazırlanıp devletin “KOZMİK ODALARINDA” saklandığı gibi!

Ama sizin yöneticileriniz, kendi ülkesine ve insanına düşmansa, Türk Devletini yıkmaya kararlı iç ve dış düşmanlarla işbirliğine girip devletinizin sırlarını yabancı istihbarat örgütlerinin maşası olmuş bir Cemaat aracılığıyla, kozmik odalarını açarsa, bu ihanet sebebiyle Türk Devletinin sırları yabancıların eline geçerse, o zaman çok iyi yetiştirilmiş 833 vatan evladı terör örgütü tarafından infaz edilir ve sizin ruhunuz bile duymaz.

Değerli Okurlar;
Önümüzdeki yıllar küresel ısınma, çevre katliamı, su savaşları, biyoteknoloji, siber savaşlar ve dijital devrimlerin yaşanacağı bir dönem olacak.
Bu günkü gibi çok sayıda pandemik enfeksiyonlarla da karşılaşacağız.

Türk Milleti bu felaketlere, bilimle-akılla-çalışmakla-teknoloji geliştirmekle ve uzmanlığa saygılı, danışmaya açık bir kadro ile hazırlanmalıdır.

Böylesine riskli bir döneme “Dindar-Kindar” nesiller yetiştirme iddiasında, biat kültürüyle yetişmiş, hala ortaçağ kafasına sahip, ahlakı bozuk yöneticilerle giremeyiz.
Korkuyla, suskunlukla, uyuşuklukla, beni sokmayan yılan bin yaşasın mantığıyla devam edersek, kendi gelecek nesillerimizin yok olmalarının sebebi oluruz.
Aynı şekilde 18 yıldır ülkemizi İhvan kafasıyla yöneten Siyasal İslamcı anlayışın alternatifi olarak bize dayatılmaya çalışan “Geç Uyananlara” da geçit vermemeliyiz. Bunlarda bir keramet olsaydı, şimdiye kadar görürdük!
Hala uyumaya devam eden muhalefet partilerine “Uyumaya devam ediniz” demeliyiz.

Allah aşkına şu soruyu lütfen kendinize sorun;
Türk askerini, düşmanla çevrili bir arazide, aç susuz mazotsuz elektriksiz bırakan bir kafaya, böylesine basit planlamayı dahi yapamayan bir kafaya, şehitlerimizin naaşlarını kamyon kasasında üst üste nakleden, şehitlerimize “Kelle” diyen bir kafaya hala güvenmeye devam edecek misiniz?
Sizlerin verdiği iktidar gücünü, sizlere karşı sopa olarak kullanan cahillerden korkmaya devam edecek misiniz?

Ne yapalım mı diyorsunuz?
Bunun için Çoban Ateşi Hareketini hazırladık ve sizin emrinize sunduk.
ÇAH’nin ustaları, hiçbir makama talip değildir. Kadınlarımızı-gençlerimizi- dünyadaki muhataplarından saygı gören bürokrat ve akademisyenlerimizi yetiştirip, Türk Milletine emanet edeceğiz.
Türk Milletinin, Çoban Ateşinden başka şansı yoktur. Sahip çıkacağız.
Gerçekleri Türk Milletine anlatıp, önlerine düşeceğiz.

Dünyanın tüm emperyalist devletlerine yeri öptüren kahraman bir neslin çocukları olarak, bu Oslo hainlerinin, Kandil uşaklarının, çakma ve hırsız milliyetçilerin, FETÖ’yu başımıza bela edenlerin, Reza Zarrab denen şerefsizin önüne yatanların, din istismarcılarının hakkından gelmek, ÇAH için çocuk oyuncağıdır. Yeter ki, Türk Milleti olarak bizlere sahip çıkın…

Ne Mutlu Türküm Diyene ve Sözünden Dönmeyene!

Sağlık ve başarı dileklerimle 16 Mart 2020
Rifat Serdaroğlu

  • BIST 100

    10071,96%-0,11
  • DOLAR

    32,38% -0,10
  • EURO

    34,68% -0,32
  • GRAM ALTIN

    2404,51% -1,24
  • Ç. ALTIN

    3885,31% -0,65
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

30.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:56
  • ÖĞLE 13:06
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 20:06
  • YATSI 21:38