Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)

Tarih: 08.07.2024 18:27

NEDİR BU YABANCI HAYRANLIĞI

Facebook Twitter Linked-in

Önce nasıl bir topraklarda yaşadığınızı bilmeniz gerekiyor. Teknoloji çelik ve barutun: Azmin, inancın ve iradenin karşısında diz çöktüğü. Metre kareye 50 şehidin düştüğü Metre kareye 6 000 merminin düştüğü, mermilerin havada çarpıştığı bir savaşın yaşandığı Çanakkale savaşı.  

Kurtuluş savasında yüzlerce şehidin verildiği bu kutsal topraklarda yaşıyorsan. Bu toprakların kıymetini iyi bilmek gerekir. Bu topraklar atalarımızın kanı ile yoğrulmuştur. Böyle kutsal bir topraklarda yaşayacaksın. Ondan sonda yabancı hayranı olup. Kendi toprakların dururken yabancı ülkeye yatırım yapacaksın. 

Cumhurbaşkanı bu işe örnek olunca. Bu ülkenin diyanet işleri başkanı da cumhurbaşkanı gibi hareket edip Amerika’ ya yatırım yapıyor. Hani bir söz vardır. Ön teker nereye giderse arka tekerde oraya gider derle. Diyanet işleri başkanı da Amerika ya yatırım yapıyor. Diyanet oteli, diyanet hamamı, diyanet villaları, diyanet restoranı çitle çevrilmiş büyük bir arazi.

 Bunların teferruatına girmiyorum. Bu ülkede bu kadar vatandaşımız işsiz iken bunları Türkiye ye yapıp da millete iş imkânı yaratmak olumlu bir hareket olmaz mıydı? Cumhurbaşkanı yaptı diye diyanet işleri başkanının da yapması şart mıydı? Ayrıca ülkenin varlıklarını korumak bir diyanet başkanının görevidir.

 Dinimizde israf haramdır. Diyanet işleri başkanı son model arabaya biniyor. Ayrıca Suudi Arabistan da bir arabası daha var.  O araba orada duruyor. Oraya gittiği zaman kullanmak için bırakmış. Bu diyanet işler başkanımız böyle yaşıyor. Ülkemize seneler önce bir papa ziyarete geldi. Papaya son model bir araba tahsis ettiler. 

Papa o arabaya binmedi. Modeli düşük normal bir araba talep etti. Bizim diyanet işleri başkanımız son model arabaya biniyor. Birde dış ülkeye de bir araba bırakıyor. Oraya gittiğinden kullanmak için.  Ele verirler talkımı kendileri yer salkımı. İsraf haramdır diye millete talkım verirler. Bir ülkenin diyanet işleri başkanı yabancı hayranı oluyor. Yabancı ülkeye yatırım yapıyor. Milliyetçiliği kimseye bırakmazlar. 

Bu mu sizin milliyetçiliğiniz. Tabi üzüm üzüme baka baka kararır derler. Ben bu yabancı hayranı olmayı bir türlü anlayamıyorum. Diyanet işleri başkanının yabancı bir ülkeye yatırım yapmasını da bir türlü anlamış değilim. Anlayan varsa bana da anlatıversinler. Saygılarımla. Mustafa KOÇAL 08- 07- 2024

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! NE MUTLU CUMHURİYETÇİYİM DİYENLERE! NE MUTLU ATATÜRKÇÜYÜM DİYENLER!


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —