Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


NELER OLUYOR

NELER OLUYOR


Bir ülkenin savunması çok önemlidir. Her iktidarın ilk görevi ülkenin savunmasını ön planda tutması gereklidir. Elbette savunma için gereken yapılmıştır. Şayet bu iktidar döneminde savunma için bir işlem yapılmamış ise. Bu gafletten başka bir şey değildir.  Bu iktidarda zamanında bu olaya değinmiştir. Gerekli yatırımı yapmıştır.

 Her şeye haddinden fazla zam yapıldığı için. Yine bir şeylere zam yapma ihtiyacı doğmuş olmalı ki? Milletin eleştirisine muhatap olmamak için. Ve hiç kimsenin eleştirmesine meydan bırakmamak için. Savunma sanayi vergisini gündeme getirdiler. Dünyada çeşitli şeylerden vergi alan bizden başka bir ülkenin olduğunu tahmin etmiyorum. 

Kredi kartına bile vergi getirdiler. Kredi kartına getirilen vergiyi eleştirenlere. Bakın kim hakaret ediyor? Büyük Birlik Partisi lideri Mustafa Desteci bunlar Yunanistan’ı Ermenistan’ı savunalardır diyor. Bu milleti böyle eleştiren bu kişiyi kınıyorum. Bu eleştiriyi yapan kişi önce abdest alacak aynaya bakacak. Ondan sonra asil Türk milletini ağzına alacak. 

Sen kim oluyorsun da? Bu Türk milletini Ermenistan’ı ve Yunanistan’ı savunmakla itham ediyorsun? Demek ki senin bu ülkelere karşı bir sempatin var ki? Türk milletini aşağılamaya kalkıyorsun. Zam yapacak ve para getirecek bir şey kalmamış olmalı ki? Milletin tepkisini almamak savunmamızı güçlendirecekmiş gibi. Savunma sanayisi için vergi getiriyorlar.

 Hem de sarayın sözcüsü bir kuruşu dahi bütçeye dahil edilmeyecek. Hepsi savunma sanayisine aktarılacak diyor. Bu millet nerelere para ödemedi ki? Dini kullanarak milletin parasını aldığınız yetmiyor gibi. Şimdi ülkeyi savunmak için. Savunma sanayisi vergisini getiriyorsunuz. Demek ki savunma sanayisine gereken önem verilmemiş. 

Misafir gelen ülkenin yetkilisini sayamadığımız kadar bir konvoyla karşılarsanız. Cuma’ya yine böyle bir araba konvoyu ile giderseniz. Konvoydan başka birde havadan helikopter takip ederse bunun adına itibar denmez. İsraf denir. Bu israfta tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı vardır. Dinimize göre israf haramdır. İktidarda devamlı israf yapıyor. 

Savunma sanayimize önem vermemişler şimdi savunma sanayisi için vergi getiriyorlar. Ülkenin halini ağlanacak hale getirmişler. İtibarda tasarruf olmazmış. 14 uçak itibar mıdır? İsraf mıdır? Amerika’ya 4 uçakla gitmek itibar mıdır? İsraf mıdır? Ülkemiz kendi kendine yetebilen. Az gelişmiş kendi yağı ile tuzu ile yetine bilen bir ülke iken. 

Dışarıya avuç açan ülke haline geldi. Ülkede kul hakkı ve tüyü bitmemiş yetimlerin hakları da yenmiştir? Bunların hesabını burada vermezler. Fakat? Ahrette bu vurdum duymazlığın hesabı sorulacaktır. Allah huzuruma kul hakkı ile gelmeyin diyor. Cumhurbaşkanının yardımcısı bu savunma sanayisi için toplanan paranın bir kuruşuna dahi dokunmadan. 

Savunma sanayisine aktarılacaktır. Bu çok önemli bir olaydır. Savunma sanayisi ihmal edilmiş demektir. Savunma sanayisi para için kullanılmıştır. Çünkü iktidarın paraya ihtiyacı var. Para bulamıyorlar. Saygılarımla. 

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! NE MUTLU CUMHURİYETÇİLİM DİYENLERE! NE MUTLU ATATÜRKÇÜYÜM DİYENLERE! 

                                            Mustafa KOÇAL 16- 10- 2024

  • BIST 100

    9002,34%0,52
  • DOLAR

    34,19% 0,23
  • EURO

    37,07% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2980,24% 0,89
  • Ç. ALTIN

    4907,79% 0,00
  • Cuma 17.7 ° / 7.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 18.2 ° / 6.6 ° Güneşli
  • Pazar 17.7 ° / 6.4 ° false

Balıkesir

18.10.2024

  • İMSAK 05:52
  • GÜNEŞ 07:15
  • ÖĞLE 12:59
  • İKİNDİ 16:02
  • AKŞAM 18:33
  • YATSI 19:50